L.R.V. St. Pieter Brakel viert 75-jarig bestaan

De rijvereniging L.R.V. Brakel is in juli 1947 gesticht door wijlen Albert De Wolf, die jarenlang voorzitter is geweest met Michel Bousard als secretaris. In 1949 richtten zij het eerste Brakelse ruitertornooi in. Daarna vervolgens in 1964, 1969, 1976 en sindsdien om de 4 jaar. Begin 2013 werd het startschot gegeven voor de oprichting van een ponyclub binnen de rijvereniging. De resultaten van de jonge ruiters op de wedstrijden zijn fenomenaal, met reeds een aantal provinciale kampioenen in de club. Het hoogtepunt van St. Pieter Brakel was in 2015 met de inrichting van het nationaal ponytornooi, waaraan 1100 ponyruiters uit het hele Vlaamse landsgedeelte deelnamen. Dit was een unicum in de Brakelse sportgebeurtenissen. Het volgende tornooi gaat door op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2023, met op zaterdag de pony’s en op zondag de paarden. De laatste jaren is L.R.V. St. Pieter Brakel uitgegroeid tot een sterke vereniging van paarden en pony’s. Er wordt aan de verschillende disciplines binnen L.R.V. deelgenomen, zowel dressuur, springen, eventing als groepsdressuur. De rijvereniging blijft groeien,  met veel ponyruitertjes, dit is een waarborg voor de toekomst.

Het bestuur bestaat uit:  Gert De Wolf, voorzitter Marc D’Haeyer, kommandant paarden Eric Limpens, bestuurslid Veerle Sterckx, secretaris paarden Steven Martens, kommandant pony’s Edda Spitaels, secretaris pony’s.

Foto’s viering 75 jaar LRV en archieffoto’s BB

X