Maurine Ricour haalt goud en zilver op Wereldspelen in Birmingham (VS)

Geraardsbergen/Bever. De duatlete Maurine Ricour (30) schrijft op de Wereldspelen in Birmingham (VS) geschiedenis. Zaterdag haalde ze na een veelbesproken wedstrijd de gouden medaille. Een dag later veroverde ze samen  Arnaud Dely zilver.

Na een chaotische wedstrijd – waarbij de helft van de deelnemers werden gediskwalificeerd – pakte Maurine Ricour goud. Slechts negen atleten haalden de eindmeet. Door een slechte aanduiding van het parcours werden twaalf deelnemers gediskwalificeerd.

Voor Maurine Ricour verliep de wedstrijd voorspoedig. Al vlug belandde de Beverse topatlete in de kopgroep. Terwijl de achtervolgende groep door een gebrek aan seingevers van het parcours afweek, lag de weg voor Maurine open. In de afsluitende proef zette de Beverse duatlete de beste tijd neer. “En zo kon ik het goud pakken voor de Japanse Ai Ueda én de tweevoudige Venezolaanse wereldkampioene Joselyn Brea”, liet de dolgelukkige Maurine Ricour in Het Laatste Nieuws optekenen.

Op de laatste dag van de wereldspelen hebben Maurine Ricour en Arnaud Dely nog een zilveren medaille in de mixed team relay veroverd. Beide atleten moesten enkel de Fransen laten voorgaan.

Op het wereldkampioenschap duatlon te Targu Mures in Roemenië eerder dit jaar gingen Maurine Ricour en Arnaud Dely met de zege aan de haal op de eerste gemengde aflossing ooit op een WK duatlon. Bij de individuele atleten strandde Maurine op een mooie zesde plaats. De Beverse atlete is semiprofessioneel en traint al jaren in Geraardsbergen. De afgelopen jaren sportte ze een mooi palmares bij elkaar.

Julien Borremans

Lees ook:

Maurine Ricour is wereldkampioen gemengde aflossing Duatlon

X