Pastoor Deken Hans Vandenholen moet Zottegem verlaten

Na hier 12 jaar deken te zijn geweest en liefst 30 jaar dienst in Zottegem, wordt Pastoor Deken Hans Vandenholen verplicht Zottegem te verlaten. Hij zal op vraag van de Gentse bisschop Deken van Aalst worden.

Verplicht, want nadat hij de eerste twee keren de vraag van de bisschop had geweigerd kon hij de derde keer keer niet meer weigeren. Het vertrek van de geliefde Pastoor Deken is voorzien in oktober van dit jaar. In september zou het bisdom de naam van zijn vervanger communiceren.

“Het is mijn pijn in het hart”, laat pastoor deken Hans Vandenholen weten in een reactie. “Ik ben 12 jaar deken hier in Zottegem, en doe eigenlijk al 30 jaar dienst in Zottegem. Maar als priester weet je dat de bisschop je een andere opdracht kan geven.”

Zottegem zal hem missen, zoveel is zeker.

“En ik zal Zottegem missen”, geeft hij nog mee.