© Brandweer Zottegem

Wespenverdelging aanvragen via website brandweer

Zoals verwacht worden alle brandweerzones overspoeld met aanvragen voor wespenverdelgingen. Ook de Brandweerzone Vlaamse Ardennen (BVLAR) rukt momenteel meermaals per dag uit voor het bestrijden van hinderlijke wespennesten. Om deze interventies echter zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, wordt opgeroepen om (in plaats van telefonisch contact te proberen opnemen) alle meldingen / aanvragen te registeren via het online formulier op de website van de brandweerzone (waaronder ook Brandweerpost Zottegem ressorteert): www.bvlar.be/wespenverdelging.

Op die manier kunnen alle opdrachten efficiënt worden ingepland, hetgeen dan een zo snel mogelijke hulpverlening ten goede komt. De aandacht wordt er weliswaar ook op gevestigd dat de brandweer enkel kan tussenkomen wanneer het gaat om wespen of hoornaars. In geval van hommels en bijen mag geen verdelging uitgevoerd worden aangezien dit beschermde diersoorten zijn. Overigens is het ook niet altijd nodig om wespen te verdelgen. Wespen zijn immers ook nuttige diertjes. Op de website van Natuurpunt vind je hierover alle informatie. Beroep doen op de brandweer om een wespennest te verdelgen, kost 40 euro.