Ondanks het wisselvallig weer werd “Lierde Zingt” toch een succes.

Ter gelegenheid van de Nationale Feestdag organiseerde de Lierdse Cultuurraad op 21 juli “Lierde zingt”.

Op het gemeenteplein, tussen de loods en het gemeentehuis, ging donderdagavond de eerste editie van “Lierde Zingt” door. Dit evenement werd onder impuls van cultuurambtenaar Lieve Henau en naar het voorbeeld van ‘Vlaanderen zingt” door de Lierdse cultuurraad georganiseerd.

Ondanks het wisselvallige weer en het feit dat door onvoorziene omstandigheden het eerst aangekondigde startuur diende aangepast kwamen er toch nog een honderdvijftig zanglustigen opdagen.

De aanwezigen werden in de juiste stemming gebracht door Rita Roelandt die ook nadien de samenzang in goede banen leidde.  Onder de aanwezigen werden er liedjeskrantjes uitgedeeld waarin de teksten van de meezingers waren terug te vinden. Zowel Nederlandstalige liedjes als Franse en  Engelse succesnummers kwamen aan bod. De ambiance zat er dadelijk in en al zingend werd er zelfs spontaan gestart met een polonaise. Spijtig dat dit alles afgebroken werd doordat tijdens de samenzang van Rita Roelandt en de Zottegemse Elvis een ongenode gast het podium beklom en er in een roes van …, waarschijnlijk succes ook afdonderde. Dit spijtige ongelukje brak even de sfeer doch de karaoke-bar van DJ Kris Van Dries wist iedereen al vlug terug in de juiste stemming te brengen.

Het was verwonderlijk hoeveel aanwezigen het na de samenzang aandurfden om voor een solo optreden te gaan.

Er waren er die zongen als een lijster of een nachtegaal, ander zongen dan weer als een kat of een kraai en er zat zelfs een rasechte brulaap bij.

Eén van de meest lovenswaardige optredens was dit van Schepen van Cultuur Katelijne Scheirlinckx die met haar prachtige stem zeker tot de eerste categorie behoorde. Echter niet enkel de schepen doch iedere deelnemer verdiende een dikke pluim voor de door hen geleverde prestatie.

Een andere pluim gaat natuurlijk ook naar de cultuurambtenaar, de leden van het dagelijks bestuur van de Cultuurraad en de vrijwilligers die gans het evenement tot het succes maakte dat het was. We durven zonder enige schroom zeggen dat we nu al uitkijken naar de editie van volgend jaar.

De Lierdenaars en andere muziekliefhebbers moeten echter geen jaartje wachten om aan hun muzikale trekken te komen want vrijdag 29 juli 2022 gaat op dezelfde locatie het eerste in een rij van drie Congé Concerten door. De Belpop Maniacs openen dit rijtje, gevolgd door Bluesy Muloosy op vrijdag 12 augustus 2022 en met als afsluiter Belle Perez op 26 augustus 2022.  Meer info hierover kan je vinden op:

https://nuus.be/22-05-16/congé concerten 2022