Bruisend Balegem 2022 wordt muzikaal, cultureel, kunstrijk en folkloristisch spektakel

Tiende editie op zondag 14 augustus wordt heel straf

Op de persconferentie werd in Stokerij Van Damme, door een flink op dreef zijnde opperbruiser Christ Meuleman, het programma van ‘Bruisend Balegem 2022’ officieel voorgesteld. Finaal werd in een ludiek filmpje ook het ‘Boalegems liedje’, gecomponeerd door Jürgen Roman, met veel trots gepresenteerd. De opperbruiser en de bruisers werden mooi in beeld gebracht. Een heuse meezinger die de eigenheid van Balegem bezingt én de vriendschap die Bruisend Balegem symboliseert. Je kan de clip bekijken op www.bruisendbalegem.be. Kom op zondag 14 augustus proeven van Bruisend Balegem. Voor een stevige portie muziek, cultuur, kunst, folklore, spektakels, vuurwerk, eten en drinken en zo veel meer ben je bij Bruisend Balegem aan het juiste adres. De tiende editie wordt straf, heel straf. En mooi meegenomen, het festival is en blijft GRATIS.
De vorige negen edities zakten duizenden en duizenden feestgangers af naar Balegem. Een evenement met een interprovinciale uitstraling. Bovendien zorgen de opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers ervoor dat het voor iedereen toegankelijke en veilige feesten worden. Het B.B. – comité presenteert voor de tiende keer een gedurfd en veelzijdig programma. De muziek, de sfeer, de ambiance zijn er uniek. Bruisend Balegem is uitgegroeid tot een heus volksfeest mét uitstraling. Het feest brengt traditiegetrouw veel muziek, de editie 2022 oogt bijzonder aantrekkelijk met topartiesten Mama’s Jasje, Cleymans & Van Geel, Frans Bauer, Bart Kaëll, Matthias Vergels, Luc Steeno, Camille, Amaryllis Temmerman, Dex Dylan, Marcoff, Nico, Jettie Pallettie, Hanske en Elvis, Toevallig,  en bands Pure4Fun, De Platte Choco’s, Koor Amici, Annchanté, Et Encore, Bal Musette, De Helaasheid der Zingen, en ook rockbands aan de Chiro met Je m’en sex please, The Bumblebeez, The Bridge, DJ Contest, DJ Thunderboll, DJ Jay Rohm, DJ Valeer.  Hoe vaak krijgt een mens de kans om al die vedetten en bands GRATIS aan het werk te zien? Zondag 14 augustus dus, en het zou zonde zijn om dat te missen op Bruisend Balegem. De bezoekers krijgen alweer veel waar voor ‘geen geld’ in de schoot geworpen. Maar naast de muzikale optredens worden ook veel andere pareltjes aangeboden zoals straattheater, animatie, Marché aux Bons Vivants, rommel- en ambachtenmarkt, (wordt groot succes, is al volzet), tractor show, foto-expo ‘Spiegel 60, Balegem nu en vroeger’ (met medewerking van onze Nuus-fotograaf Danny De Lobelle), dorpsontbijt. De ‘Bruisende Voornoene’ is een vaste waarde van B.B.
Bruisend Balegem betekent ook een massa volk, veel kramen op één van de grootste rommelmarkten, en uiteraard ontbreken eten en drinken nooit op Bruisend Balegem. Een dag uit, waarbij van alles te zien is, te horen, te proeven is. Iedereen is welkom op Bruisend Balegem, dat al meer dan eens omschreven is als de Gentse Feesten op één dag. B.B. laat je nu opnieuw genieten. Een resem activiteiten voor de ganse familie. Een hoogdag van amusement en cultuur.
Een heerlijk avondje in Stokerij Van Damme, de B.B. – trein werd op gang getrokken om van de tiende editie een megasucces te maken. Artiesten en bands werden gewikt en gewogen, standhouders geselecteerd, projecten gelanceerd, sponsors aangetrokken. Sinds de eerste editie (2002) lukt het de opperbruiser en de bruisers om Balegem op de kaart te zetten als feestdorp bij uitstek. De formule werkt. De ingrediënten: enthousiasme, werkkracht, een hecht comité, en veel lekkers wat muzikaal, artistiek, culinair en creatief Vlaanderen te bieden heeft. Het wordt op zondag 14 augustus weer bakske vol met een ganse  sliert vedetten, steengoede bands en veel animatie. Een heel gevarieerd programma met veel gangen. Opperbruiser Christ Meuleman had veel woorden van lof voor de trouwe en nieuwe sponsors, het B.B. –comité, het gemeentebestuur en de vele medewerkers. (mvdv, foto’s ddl)