Fietser slachtoffer van bijzonder brutaal geweld op het jaagpad te Grimminge

Idegem/Appelterre. Zondagavond 17 juli werd een fietser aan De Dijk ter hoogte van het Sas te Idegem het slachtoffer van bijzonder brutaal geweld. Het slachtoffer kreeg enkele rake klappen te verwerken en moest met ernstige verwondingen aan het aangezicht naar het ASZ te Geraardsbergen worden overgebracht.

Zondagavond 17 juli werd een fietser aan De Dijk ter hoogte van het Sas te Idegem het slachtoffer van bijzonder brutaal geweld. Een man van veertig jaar oud uit Appelterre deed een toertje met de fiets. Hij reed op het jaagpad toen hij vier mensen tegenkwam die over de breedte van het pad liepen. De wandelaars maakten niet echt aanstalten om de fietser door te laten. De fietser zou daarbij vertraagd hebben en gevraagd hebben om hem te laten passeren. De wandelaars maakten wat plaats, maar toen de fietser wou doorrijden haalde een man uit de groep wandelaars plots fel uit. De fietser kreeg daarbij enkele rake klappen van een kale, gespierde man te verwerken.

Het verhaal wordt bevestigd door de politie van Geraardsbergen/Lierde: ‘Het slachtoffer was een man op de fiets die – n.a.v. een opmerking – door één persoon uit een groep van vier wandelaars werd aangevallen.’ De man heeft daarbij verwondingen aan het aangezicht en de ogen opgelopen. Hij zou o.a. een gebroken oogkas hebben. De fietser werd overgebracht naar het ASZ te Geraardsbergen. ‘Het onderzoek is nog lopende. De daders zijn nog niet gekend en gevat’, geeft de politie van Geraardsbergen/Lierde mee.

De dader is een kale, gespierde en breedgeschouderde man van ongeveer 35 jaar. Hij is tussen de 1,75 en 1,80 meter groot en droeg tijdens de feiten een turquoise T-shirt. Wie informatie heeft over het incident of inlichtingen heeft over de vermoedelijke daders, kan contact opnemen met de politie van Geraardsbergen/Lierde (054 430 430).

Julien Borremans

X