Arne Marit spoelt periode van pech door met klinkende overwinning

Beelden Jan Cansse

Vollezele. In een sprint met een groep van tien renners zette Arne Marit van Sport Vlaanderen-Baloise maandag 25 juli in de Grote Prijs Raf Jonckheere te Westrozebeke de puntjes op de spreekwoordelijke i. Luke Mudgway en Thomas Joseph werden respectievelijk tweede en derde. Volgend seizoen rijdt Arne Marit voor de WorldTour-ploeg Intermarché-Wanty-Gobert van ploegleider Hilaire Van Der Schueren.

Vanaf de eerste ronde werd het peloton door een felle wind uit elkaar geslagen. Nadien werd de kopgroep nog verder gedecimeerd. Uiteindelijk schoten nog 15 renners over, waaronder Alex Colman en Jens Reynders. Ook Jelle Wallays was van de partij. In de finale werd de kopgroep nog verder uitgedund. Na een uitval in de slotronde van Jelle Wallays ging Jens Reynders ervandoor. De Limburger uit het team van Arne Marit leek op de overwinning af te stevenen, maar de achtervolgende groep kon de renner nog bij lurven vatten. Achthonderd meter voor de streep werd Reynders ingehaald.

Op die manier werd de 23-jarige Arne Marit richting de streep gepiloteerd. Op de streep kon de Vollezelenaar de klus afmaken. Voor Marit is het met 7 valpartijen in het voorjaar een rotseizoen geweest. ‘Deze zege is goed voor mijn vertrouwen’, liet hij nog optekenen. De komende weken is hij nog te zien in Leuven, Arctic Race, Schaal Sels en Geraardsbergen. Vandaag start hij in het criterium van Roeselare. Volgend seizoen gaat hij de kleuren verdedigen van de WorldTour-ploeg Intermarché-Wanty-Gobert van ploegleider Hilaire Van Der Schueren.

Julien Borremans

Lees ook:

Arne Marit (23): ‘Mijn stoutste jongensdroom is om de groene trui in de Tour te veroveren en te winnen op de Champs Elysées.’

X