Eerste officiële huwelijk in de kapel van Wijlegem (Zwalm)

In Zwalm vond voor het eerst een officieel huwelijk plaats buiten het gemeentehuis. Julie Vandermeiren en Matthias Aelvoet gaven elkaar het ja-woord in de (ontwijde) kapel van Wijlegem. “Het is één van de locaties waar officieel huwen sedert juni dit jaar mogelijk is.  Het gemeentelijk reglement werd hiervoor aangepast,” licht schepen van erfgoed, Peter Van Den Haute (N-VA) toe. “Het kadert in ons beleid om ons erfgoed opnieuw ten dienste van de bevolking te stellen. De beschermde kapel, wiens geschiedenis 1000 jaar teruggaat in de tijd, werd een aantal jaren geleden onder toenmalig minister-president Geert Bourgeois volledig gerestaureerd. Het vorige bestuur wou ze verkopen. Gelukkig hebben we dit kunnen verhinderen.  Het is één van de mooiste en meest romantische plaatsjes van Zwalm, vandaar dat we er ook voor gezorgd hebben dat hier officieel kan worden gehuwd. Als schepen van o.a. erfgoed  was ik het jonge koppel dan ook heel dankbaar dat ik het huwelijk mocht voltrekken. Volgende week staat er hier trouwens alweer een huwelijk gepland. Wie de kapel willen huren voor een event of viering kan altijd contact opnemen met de gemeente.”