Geuzenfeest wil opnieuw knallen (Korsele in Horebeke)

Gezellige babbels, lekker eten, muzikale optredens vol ambiance, een oecumenische viering, kinderanimatie, een interview rond een actueel thema: dat zijn de vaste ingrediënten van het Geuzenfeest. Ook dit jaar kunt u er uitgebreid van genieten op zaterdag 13 en zondag 14 augustus op Korsele.

De actualiteit rond Oekraïne heeft de organisatoren doen kiezen voor het thema “Geef vrede een kans”. Het thema zal uitgediept worden tijdens een gesprek tussen Piet Piryns en Bleri Lleshi. Hij werd in Albanië geboren onder de dictatuur en heeft de oorlog in Kosovo als jongeman meegemaakt. Hij is dus goed geplaatst om huidige toestand in Oost-Europa te duiden.

 

Op zijn eigen manier wil het Geuzenfeest een vredesduif loslaten als teken van hoop en verbondenheid met alle mensen van goede wil.

 

Praktisch: het Geuzenfeest begint op zaterdag 13 augustus om 19 uur met een optreden van The Ballroom Bogards. Deze groep uit eigen streek brengt gezellige country- en westernmuziek. De zondag begint om 10 uur met en oecumenisch samenzijn, muzikaal opgeluisterd door een Kameroens koor. Tijdens het aperitief is er gitaarmuziek van Egon De Mil. Het eetfestijn voorziet paella en een vegetarisch alternatief (verplicht bestellen op www.geuzenfeest.be). Om 15 uur wordt het thema “Geef vrede een kans” uitgediept door de gastspreker Bleri Lleshi samen met Piet Piryns. Daarna is er weer plaats voor muziek met een evening song en een optreden van Grupo Pimenton die Zuid-Amerikaanse muziek brengen vol zwier. Het feest wordt, zoals gebruikelijk, afgesloten met muziek van Maria Mejor rond het kampvuur en warme chocomelk.

 

 

 

 

X