Oude ambachten herleven in Bruisend Balegem

Pure nostalgie

Bruisend Balegem blijft nu ook op de tiende editie zijn ‘oude ambachtentraditie’ hoog in het vaandel voeren. Op zondag 14 augustus herleven in het Gootje en de Balegemstraat oude ambachten. Een waaier aan vergeten, verdwenen beroepen en vakkundige ambachtslui, die tegen de tijd in volharden. De moeite waard om te komen ontdekken, ambachten uit vervlogen tijden. Het is en blijft genieten om ambachtslieden aan het werk te zien. Ze tonen hoe vroeger geleefd en gewerkt werd. Je gaat heel wat leren over deze oude ambachten en ook over de functie die ze hadden doorheen de geschiedenis. Pure nostalgie.
Beoefenaars met kunstzinnige ambities tonen hun creativiteit en hun technische vaardigheden. Je ontdekt houten speelgoed, houtdraaiwerk, keramiek, het graveren van kleinhout, lederbewerking, fabricatie van sleutelhangers, kaartjes macramé, ‘mini – decoupage’ in doosjes, houtsculpturen, handgemaakte juwelen, spinnen van wol en breiwerk, gehaakte gadgets en rammelaars, handbreiwerk en voorwerpen in kurk, knuffels, tafelkleden in haakwerk, viltwerk, pyrografie op hout, glasgravures, handwerk kaarsen, mozaïek, gehaakte babyspullen, kantklossen. Het Gootje en de Balegemstraat gaan op zondag 14 augustus bulken van het (oude) leven. Kom langs, dit item mag je uiteraard ook niet missen op Bruisend Balegem. Jong en oud zal er van genieten.  (mvdv, foto’s ddl)
X