Fietsmonument werd plechtig onthuld in Parike

Gisteren organiseerde  het  “Komitee Parike Doet Het”  een feestelijke opening van het Fietsenmonument. In 2005 werd  het gebouwd naar aanleiding van Brakel ‘Dorp van de Ronde’.

Omdat er ingrijpende werken plaats vinden aan het Rond Plein werd het monument met speciaal vervoer in februari 2021 verplaatst naar de Parikeberg.

Gisteren werd het monument plechtig onthuld door  Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose die met een sleuteltje een fietsslot mocht opendoen in aanwezigheid van Marc Carlier en burgemeester Stefaan Devleeschouwer. Vooraf kwamen de oud-renners Peter Van Petegem en Ferdi Van Den Haute ook een kijkje nemen.  Vervolgens kon het volksfeest losbarsten met  puur amusement bij een drankje, een hapje, een springkasteel, wandelende muzikanten Uit De Klakke en puur podiumwerk met Goosething. De afsluiter werd verzorgd  door Jacob Surdiacourt aan het klavier binnen in het Fietsenmonument.

X