Lekker snuisteren op Bruisend Balegem – rommelmarkt

Heerlijk om in tweedehandsspullen te snuffelen

De rommel- en antiekmarkt, uitstekend georganiseerd door Ilse en Kris, kende een mooi succes. De organisatoren hebben helaas veel standhouders moeten weigeren. Ze vonden het ook jammer, maar volzet is volzet, op is op. De belangstelling om deel te nemen aan de rommelmarkt was ongezien groot. Vooral in de voormiddag was het druk tot zeer druk.
Zondagmorgen 14 augustus, een voor een spreiden standhouders al vroeg hun koopwaar uit in de Molenbeekstraat, Poststraat en Houte. Alles wat je maar kunt bedenken. Zeg maar een geordende chaos. Al snel in de morgen komen mensen van allerlei pluimage opdagen. Op zoek naar een zeldzaam (collectie)stuk. De rommelmarkt in Balegem lokte een ruim belangstellend publiek. Op de rommelmarkt kan je eigenlijk veel bruikbare spullen op de kop tikken. Voor een prikje. Velen blijven het heerlijk vinden om in de tweedehandspullen te snuffelen of gewoon rond te kuieren. Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Oude spullen hebben een ziel, ze zeggen veel over de tijd waarin ze ontworpen zijn. Velen schuimen de markt af op zoek naar spullen die ze graag een tweede leven gunnen. Naast een vrijhaven voor interessante koopjes was de Bruisend Balegem – rommelmarkt alweer een sfeervolle traditie waarin schattenjagen, grabbelen en afdingen centraal stonden. Mooie dingen voor weinig geld.  Op zon’ rommel- en antiekmarkt  kan je op een ontspannen manier allerlei curiosa, waardevolle spullen, leuke hebbedingetjes op de kop tikken. Vaak is de regel, hoe volkser hoe beter. De curieuze-neus, de verzamelaar, de antiekliefhebber, de prijsbewuste, de snuisterraar, de snuffelaar,…één voor één schuimden ze de rommelmarkt af. Je kon echte koopjes doen. Afdingen hoort er bij op zo’n tweedehandsstrooptocht. Vragen hoeveel iets kost en zeg hoeveel je wil geven. Ofwel is het goed, ofwel wordt een middenweg gezocht. Het blijft altijd mooi om zien, de koopjesjagers die verwoed op jacht gaan naar zeldzame (verzamel)stukken, antiek, toffe hebbedingetjes, speelgoed, curiosa,…Om echte koopjes te doen, moest je er natuurlijk vroeg bij zijn. De rommel- en antiekmarkt in Bruisend Balegem blijft een must voor liefhebbers van tweedehandsspullen. Door de coronacrisis zijn meer en meer mensen fan van vlooienmarkten. De Molenbeekstraat, Poststraat en Houte werden de place to be voor wie op zoek was naar allerlei snuisterijen.   (mvdv, foto’s ddl)
X