Nieuwelingen en dames elite vlammen op Balegem – Berg

Tweedaags wielerspektakel

Op zaterdag 20 augustus en op maandag  22 augustus organiseren ex – beroepsrenner Rudy Colman en Conny Van Herreweghe, geruggensteund door een dynamisch Wielercomité Berg, wielerwedstrijden voor nieuwelingen en dames – elite. Telkens vanaf 15 u krijg je op den Berg in Balegem spannende wielerwedstrijden voorgeschoteld. De wedstrijden gaan traditiegetouw veel volk lokken naar het mooi parcours in Balegem. En ook geweten, niemand die in deze ronduit schitterende zomer dorst gaat lijden aan en in café De Steenput.
Zomersfeer, muziek, sportief vermaak, heroïsche duels voor de zege, een parcours waar enkel de allersterksten kunnen winnen, geurende hamburgers, de onvermijdelijke pintjes bier, uitpuilend café De Steenput en bijna voortdurend een klad passerende nieuwelingen (zaterdag) en sportieve dames (maandag) : ziehier samengevat de ingrediënten van wielerwedstrijden in Balegem. ‘Gelukkig kunnen we rekenen op veel behulpzame handen. We hebben elk jaar een schare medewerkers nodig om ‘Balegem – koerse’ – in goede banen te leiden, we kunnen ook rekenen op de steun van het gemeentebestuur, de sponsors, MPOS, seingevers, en de lokale politie. We zijn hen allen heel dankbaar’, weten drijvende krachten Conny en Rudy, al 35 jaar pakken ze uit met een organisatie om u tegen te zeggen. Uit alle hoeken van Vlaanderen komen ze naar Balegem. Elk jaar opnieuw. Velen kijken er naar uit. De fans maken zich weer op om met een groot hart de strijd van de nieuwelingen en de dames – elite te volgen in Balegem. De koersen blijven populair in Balegem. Het wielercomité garandeert spannende wedstrijden in het unieke decor van den Berg in Balegem. Men rekent voor deze twee prachtkoersen op een ware volkstoeloop. Veel wielerliefhebbers vinden die koersen in volle zomerperiode mooie dagen. Ze lopen tussen het volk, drinken pintjes, de blijmoedigheid die je dan in den Berg aantreft, dat is schitterend toch. Rudy en Conny, ze hebben een groot hart voor de wielersport. Organiseren is hen op het lijf geschreven. Ze zijn niet bang van een uitdaging. Balegem wordt op zaterdag 20 augustus en maandag 22 augustus  het mekka van de wielerliefhebbers. Het wielercomité nodigt u van harte uit. Uiteindelijk creëert men in Balegem een mooi wielerevenement, niet alleen voor de wielerliefhebbers in de fusiegemeente Oosterzele, maar voor gans Oost – Vlaanderen. Zak af naar Balegem.
Haringworp
En traditiegetrouw pakt men ook op deze editie uit met een optreden en de nu al legendarische haringworp op maandag 22 augustus. Er zijn prijzen te winnen van 25 euro, 12,50 euro en 12,50 euro. Verder zijn er tal van waardevolle naturaprijzen te winnen. Vanaf 19 u zorgen The Midnight Gang (vroeger Avanti) en Fifties Fever en gastoptredens voor een sfeervol muzikaal kermisavondje in Balegem – Berg. Bakken ambiance. En leuk meegenomen: de toegang is gratis. (mvdv, foto’s ddl).