Herzele burchtconcert met eigen werk van Lenn & Lisa Ltd

Dinsdag burchtconcert met Bill & The Burners, frisse fix van blues & roots met invloeden van rock ‘n’ roll, country, rockabilly

Lenn & Lisa Ltd zijn een groep doorwinterde muzikanten die covers brengen en een aantal eigen songs. De bassist Franky Cooreman (speelde o.a. ook in De Laatste Showband, Dizzy Fingers, Fake Band, William Souffreau, Irish Coffee, ….) en de Herzeelse zanger-gitarist Derrek (Grumph, Abiel Scutch, The Zoo, The Crowd).

 

Dinsdag 23 augustus

Bill & The Burners is de relatief nieuwe band rond frontman Howlin’ Bill.

Toen de band Howlin’ Bill ophield te bestaan kwam, zaten The Slowburners op datzelfde moment zonder zanger. Een optelsommetje was heel snel gemaakt en Howlin’ Bill ging The Slowburners vervoegen als zanger-bluesharper.

De naam werd omgedoopt naar Bill & The Burners en iedereen was tevreden en de toekomst verzekerd….ware het niet dat de pandemie toch nog voor de nodige problemen zorgde. Een bezettingswissel drong zich op wat resulteerde in:

  • Howlin’ Bill: zang en mondharmonica
  • Magic Frank Pauwels: drums
  • Junior Jay (Johan de Laat): gitaar en backing vocals
  • Brother Jebediah Kupfernagel (Hans De Veene): bas en backing vocals

De band speelt een frisse fix van blues & roots met invloeden van rock ‘n’ roll, country, rockabilly en andere Amerikaanse subgenres.

X