Zottegem: na 12 jaar opnieuw augustuskermis zonder vuurwerk

Naast de talrijke kermisattracties, muzikale optredens aan verschillende horecazaken en de traditionele wielerwedstrijd Egmont Cycling Race op dinsdag kondigt de affiche van de Zottegemse augustuskermis ook ieder jaar een vuurwerkspektakel aan op maandagavond.

Uitzonderlijk kan deze extra attractie ditmaal echter (opnieuw) niet doorgaan. Twaalf jaar geleden was dit ook al eens het geval toen de weergoden op maandag 16 augustus 2010 in een zodanig slechte bui waren waardoor het vuurwerk letterlijk en figuurlijk in het water viel. Naar het zeggen van burgemeester Evelien De Both zijn er nu twee veiligheidsredenen voor de noodgedwongen afgelasting. Enerzijds zijn er de renovatiewerken aan het Kasteel van Egmont en de bijhorende werfkeet die het onmogelijk maken om zonder gevaar in het Egmontpark een grote massa toe te laten. Anderzijds wordt met deze beslissing ook het advies van de brandweer gevolgd die omwille van de aanhoudende droogte in de voorbije weken afraadt om nu vuurwerk af te steken