© Sophie Richez / Egmont Cycling Race

Egmont Cycling Race op kermisdinsdag 23 augustus: het nieuwe parcours

Naar jarenlange traditie krijgt de kermis in het Zottegemse stadscentrum opnieuw een sportief sluitstuk met op dinsdag 23 augustus de 86ste editie van een wielerwedstrijd voor eliterenners met contract, voor de tweede keer onder de nieuwe naam Egmont Cycling Race. Lees hierna alles over wat er de renners te wachten staat en waar u hen kan zien voorbijrijden en/of aanmoedigen langs een volledig nieuw parcours. De totale afstand van de race is 198 km, verdeeld over twee grote ronden van 75,2 km en twee lokale ronden van 23,8 km. De grote ronde doet ook de buurgemeenten Herzele, Lierde, Brakel, Zwalm, Gavere en Oosterzele aan. Daarbij krijgen de renners (tweemaal dus) de hellingen van de Grotenbergestraat, Klemhoutstraat en Hostellerie onder de wielen geschoven alsook de kasseien van de Paddestraat en van de Lange Munte in Scheldewindeke. In de twee plaatselijke ronden maken telkens de Lippenhovestraat en de helling van de Grotenbergestraat deel uit van het parcours.

Plaats van afspraak voor de start en aankomst blijft de Buke (die ook de aankomstzone wordt van het Belgisch kampioenschap wielrennen over twee jaar, eind juni 2024). Na de officieuze start om 12u15 zal de hele koerskaravaan eerst achter de rode vlag van koersdirecteur Jo Gosseye een 2-tal geneutraliseerde kilometers afleggen via de Gentsesteenweg en Bijlokestraat naar de officiële start (om 12u18) in de A. Gevaertlaan en het begin van de eerste grote ronde. De verdere gedetailleerde wegwijzer ziet er als volgt uit:

  • 2 grote ronden van 75,2 km: Grotenbergestraat, Parkstraat, Gentsesteenweg, Langestraat, Tweekerkenstraat, Rodestraat, Wijnhuizestraat; op grondgebied Herzele: Pijpketel, Armstraat, Erwetegemstraat; op grondgebied Zottegem: Vinkenhoek, Luiveld, Gaverland; op grondgebied Lierde: Waesberg, Stuivenberg, Langestraat; op grondgebied Zottegem: Spende, Klemhoutstraat, Smissenhoek, Kloosterstraat, Tweekerkenstraat, Jasmijnstraat, Godveerdegemstraat, L. Roelsstraat, Van Aelbrouckstraat, Stationsplein, Musselystraat, L. De Metsstraat, Neerhofstraat, Kasteelstraat, Molenkouter, Wolvenstraat, Meire, Meileveld, Eekhout, De Vlamme, Ten Bosse, Sint-Goriksstraat, Oudenhovestraat, Sint-Hubertusplein, Faliestraat, Vijfstraat, Vossenholstraat; op grondgebied Brakel: Elverenberg, Kasteeldreef, Meierij, Heksteelstraat, Boembeke; op grondgebied Zottegem: Langendries (Hostellerie), Kortendries, Roter, Traveins, Krommestraat, Molenhoek, Strijpenplein, Beugelstraat, Romeins Plein, Paddestraat, Kruisstraat; op grondgebied Zwalm: Bruggenhoek, Krekelstraat, Noordlaan, Hoofd, Beerlegemsebaan; op grondgebied Gavere: Provinciebaan, Staatsbaan; op grondgebied Oosterzele: Lange Munte; op grondgebied Gavere: Munckbos; op grondgebied Zottegem: Munkbosstraat, Sonseindestraat; op grondgebied Oosterzele: Cijnsweg, Pontslag, Frankenbos, Stationsstraat, Marktplein, Pelgrim, Spiegel, Meerstraat, Achterdries, Dorp, Groenweg, Geraardsbergsesteenweg, Houtemstraat, Geraardsbergsesteenweg, Molenstraat, Gootje, Rooigemstraat, Kalle, Boerestraat; op grondgebied Zottegem: Elenestraat, Bruggenhoek en Buke.
  • 2 lokale ronden van 23,8 km: Gentsesteenweg, Bijlokestraat, A. Gevaertlaan, Grotenbergestraat, Parkstraat, Gentsesteenweg, Langestraat, Godveerdegemstraat, L. Roelsstraat, Van Aelbrouckstraat, Stationsplein, Musselystraat, L. De Metsstraat, Neerhofstraat, Kasteelstraat, Molenkouter, Wolvenstraat, Meire, Meileveld, Eekhout, De Vlamme, Ten Bosse, Traveins, Krommestraat, Molenhoek, Strijpenplein, Beugelstraat, Lippenhovestraat, Baron I. della Failleplein, Elenestraat, Bruggenhoek en Buke (aankomst voorzien omstreeks 17 uur).

Lees ook via deze link Egmont Cycling Race: nieuw parcours en op televisie