Plannen voor een Zottegemse feestdag

Als het aan de voorzitter van Jong CD&V Zottegem Robin De Cubber ligt krijgen we binnenkort een Zottegemse feestdag. “Elke reden is goed om te feesten, dus waarom zouden we niet vieren
dat we inwoner zijn van onze mooie Egmontstad?”

“Het idee pikte ik op in Bornem, tijdens de aankomst van de dodentocht”, legt Robin uit. “Op 28 augustus gaat daar de ‘Dag van de Bornemnaar’ door. Met zo’n initiatief kunnen we onze verbondenheid stimuleren en vieren dat we hier wonen, leven en feesten. Of het een feestdag of feestweekend moet worden laat ik het midden. Beide opties kunnen zeker. Wat vooral belangrijk is, is dat elke deelgemeente in Zottegem hierbij betrokken wordt. Hoe fijn zou het zijn dat er in elke deelgemeente iets te doen is in teken van onze Egmontstad. Het betrekken van lokale verenigingen (jeugdbewegingen, sportclubs, cultuurverenigingen) en de lokale horeca is hierbij cruciaal. We hopen dat de bevoegde schepen met ons wil samenzitten om een kader te creëren om de organisatie van zo’n volksfeest mogelijk te maken, zodat we kunnen feesten van Sint-Maria-Oudenhove tot in Oombergen.”