GO! Atheneum goed voor record aantal leerlingen, opleiding ‘Defensie en veiligheid’ en internationale uitdagingen

Geraardsbergen. Het GO! Atheneum Geraardsbergen start dit schooljaar met een record aantal leerlingen op de campus. 970 leerlingen vinden de weg naar de Papiermolenstraat. ‘De school verwelkomt in totaal ook 362 nieuwe leerlingen en ontvangt alle derdejaarsleerlingen met een lekker ontbijt voor een schooljaar waarin de coronamaatregelen hopelijk enkel in de geschiedenisles worden aangehaald’, weet Frederick Van Acker, GOK-leerkracht en medewerker communicatie

De campus trekt vooral de aandacht door de richting ‘Defensie en veiligheid’. ‘Deze opleiding is uniek voor de streek en wordt voor het eerst ingericht in het zesde jaar TSO’, geeft Frederick Van Acker mee.

Het Geraardsbergse Atheneum zal ook dit schooljaar inzetten op de uitwisselingsprojecten met internationale partners. Als onderdeel van het Erasmus+-programma krijgen zowel leerlingen als leerkrachten de mogelijkheid om via uitwisselingen met diverse Europese partners nieuwe kennis en ervaringen op te doen in het buitenland. De projecten zijn gefocust op inclusie en een groene, innovatieve, digitale schoolomgeving.’ Vorig jaar vertrokken er leerlingen naar onder meer Gambia, Kroatië, Italië, … en ging een team van leerkrachten naar de Faeröereilanden. Dit schooljaar komen daar nieuwe spannende bestemmingen bij.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen biedt 3 finaliteiten, 4 domeinen en maar liefst 18 studierichtingen aan. ‘In de tweede graad biedt het GO! Atheneum Geraardsbergen voor ieder profiel een kwalitatieve en interessante opleiding. Met de Se-N-Se-opleiding ‘Maatschappelijke veiligheid’ heeft de school ook al jaren een uniek lesaanbod voor reeds afgestudeerde leerlingen’, besluit Frederick Van Acker.

Julien Borremans