Sint-Lutgardisbasisschool in Zandbergen start met nieuwe directeur en ‘De alfabetraket’

Zandbergen. In de Sint-Lutgardisbasisschool in Zandbergen wordt de eerste schooldag toch net iets anders beleefd dan de voorbije jaren. Omdat de vorige directeur, na dertig jaar dienst, vandaag officieel met pensioen gaat, start er vandaag een nieuwe directeur. Stefan De Smet kreeg de eer om vanaf vandaag de school te leiden. Hij is echter geen nieuw gezicht op school want hij was er al 23 jaar leerkracht, zorg- en ICT-coördinator en kent er dus de klappen van de zweep.

Vandaag is meester Stefan een tevreden man: “Ik ben fier en blij dat ik vanaf nu alle leerlingen van onze school mag vertegenwoordigen in mijn nieuwe functie. We zijn een kleine dorpsschool die zich kenmerkt door haar warme, gezellige en familiale karakter en dit zijn precies de waarden die ik zeer belangrijk vind in onze huidige maatschappij. Ik kijk er dus naar uit om samen met mijn team onze leerlingen alweer een grote stap verder te brengen in hun persoonlijke ontwikkeling door hen de kwaliteit te bieden die ze verdienen.”

Aan de inkom van de Sint-Lutgardisbasisschool in Zandbergen staat een drie meter hoge raket die in de inkomhal van de poort stond. Deze raket vormt de basis van het jaarthema “De alfabetraket”. Elke week staat er een letter van het alfabet centraal. Met deze letter wordt er een woord gevormd i.v.m. een activiteit die in die week zal aan bod komen. De letter van de eerste week is de letter “W” van het woord “Welkom” waarmee het open karakter van de school wordt in het licht gezet. “We heten vandaag iedereen welkom! We wensen al onze leerlingen, waaronder een aantal nieuwe leerlingen en onze collega’s een fantastisch schooljaar toe. We mogen vandaag ook een aantal nieuwe leerkrachten verwelkomen. Van een lerarentekort is er bij ons gelukkig geen sprake” besluit meester Stefan.