Melle Biljartclub Krijt op Tijd besta 75 jaar

Het bestuur en de leden van de jarige biljartclub Krijt op Tijd werd ontvangen in de raadszaal van Melle.

Kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog hadden een aantal mensen het idee een biljartclub te Stichten. Deze waren: Ward Verbraken, Réné Temmerman en ons allereerste voorzitter Henry Ervinck, Henry Is voorzitter gebleven tot het jaar 1990.

De plaats van uitvoering werd het “PAROCHIEHUIS” rechtover Melle kerk. Naar verluid was Tafke Allaert de cafébaas, hij was eveneens de keeper van voetbalclub Cercle Melle. We hadden toen één biljart 2m10, en op zondag na de mis was het een drukke bedoening.
In 1971 kwam ons eerste groot evenement 25-jarlg bestaan.Voor die gelegenheid waren los Vervest, goed gekend als artistiek biljarter en Raymond Ceulemans, de kampioen der kampioenen aanwezig.

Vanaf het jaar 1990 was onze tweede voorzitter Gustaaf Notte, hij Is dit gebleven tot 2014.Met fierheid kon Gustaaf ons 50-jarig bestaan beleven. Bij deze gelegenheid in 1996 werd onze club gehuldigd door Burgemeester De Potter d’lndoye.

Op 30 juli 1996 werd onze biljartclub gemachtigd om de titel te voeren “Koninklijk”.
In het jaar 2014 werd onze Marcel lanssens aangesteld als Voorzitter en penningmeester. Tot op heden kwijt hij zijn taken heel zorgvuldig. Terloops dienen wij ook nog op te merken dat onze vriend Marcel al60 jaar lid is van onze biljartclub, en is nu ook het langst lid.

Het toppunt van aantal leden was 37 met 15 leden die speelden voor het Belgisch verbond. Vandaag zijn we met 24 leden en spelen er toch nog 8 leden voor de Bond. Wij hebben eveneens een topspeler, Vik Heyndrixcks heeft zich dit jaar gekroond tot Belgisch kampioen hoogste klasse bandstoten.
In het afgelopen seizoen hebben onze leden 1264 matchen onderling betwist, 42083 caramboles  gemaakt en er waren daarvoor 31434 beurten nodig.
Opmerkelijk is dat onze club goed standgehouden heeft gedurende de corona tijd.