Zondag-tip: Zottegemse TOP-pianiste Aude Van De Keere (19) speelt in De Maskerade

Het is Aude Van De Keere zelf die het optreden van het Trio Recitale Maskerade organiseert in cultuurcentrum De Maskerade. Ze zal er samen met de Nederlandse violist Leon Blekh en de Poolse cellist Krzysztof Michalski  op het podium staan. Samen brengen ze “een meeslepend repertoire met romantische trio’s van Mendelssohn, Suk Arensky, Dvorak en Smetana”.

“Normaal organiseer ik jaarlijks een concert in het Egmontkasteel in Zottegem, maar door de renovatie daar ben ik dit jaar uitgeweken naar de schitterende vintage theaterzaal in cc De Maskerade in Mater”, vertelt Aude die op vijfjarige leeftijd haar eerste lessen viool volgde aan de stedelijke muziekacademie van Zottegem en twee jaar later begon aan haar piano-opleiding. “Op 11-jarige leeftijd werd ik als een van de jongsten en enige Belgen geselecteerd om deel te nemen aan de internationale kamermuziekcursus Musica Mundi waaraan ik zes opeenvolgende jaren opnieuw toegelaten werd en deelnam, zowel voor viool als voor piano. In datzelfde jaar, 2015, behaalde ik ook het AGODI topkunsten-statuut om mijn muzikale ambities en secundaire studies te combineren.”

In 2018 werd Aude toegelaten aan de Musica Mundi International School for Young talents, waar ze haar secundaire studies verder zette in combinatie met een professionele muziekopleiding. “In juni 2021, ben ik daar op 18-jarige leeftijd summa cum laude afgestudeerd”, aldus Aude. “Nu studeer ik verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen voor piano in de klas van Polina Leschenko. Mijn vioolopleiding zet ik verder bij Aylen Pritchin. Ik neem deel aan nationale en internationale wedstrijden. Zo won ik in 2019 de derde prijs van de internationale Merci Maestro-wedstrijd als jongste van mijn categorie. “Naast solo concerteren is ook kamermuziek heel belangrijk voor mij, ik kijk er dan ook erg naar uit om op te treden met Krzysztof en Leon. Ik ontmoette hen op verschillende momenten tijdens mijn opleiding. Krzysztof leerde ik kennen toen we samen in de Musica Mundi School studeerden. Leon Blekh, die aan de Koningin Elisabeth Kapel studeert, ontmoette ik aan het conservatorium van Antwerpen waar hij dit jaar zijn masterdiploma behaald heeft.”

Praktisch

Het concert Trio Recital Maskerade op zondag 18 september in CC De Maskerade start om 17 uur en zal ongeveer een uur lang duren. De bar gaat al open om 15.30 uur en ook na het concert is iedereen meer dan welkom om wat na te praten met een lekker glaasje wijn of een fris pintje.

X