Verkeerschaos Ganzestraat leidt tot ongeluk


Schendelbeke. Zaterdagmorgen 17 september deed er zich in de Ganzestraat een aanrijding voor tussen een bus en een wagen. Het bleef bij stoffelijke schade. De politie werd gemobiliseerd om de documenten in te vullen. Door de werken aan de Aalstsesteenweg is er heel veel sluipverkeer in de Ganzestraat. De veel te nauwe straat en de geparkeerde wagens zorgen voor heel wat verkeersellende. ‘Dagelijks leidt dit tot gevaarlijke situaties. Het is een wonder dat er al niet meer ongelukken zijn gebeurd’, reageert een oudere vrouw.

Zaterdagmorgen 17 september deed er zich een verkeersongeluk in de Ganzestraat voor tussen een bus en een wagen. Door de werken aan de Aalstsesteenweg – vanaf de rotonde aan de Moenebroekstraat tot net voor het kruispunt aan de Varingstraat – is er heel veel sluipverkeer naar de Moenebroekstraat. Dit leidt zowel in de Kulvestraat als in het begin van de Ganzestraat tot de nodige verkeersellende.

Heel wat wagens, maar ook bussen en vrachtwagens razen door de Ganzestraat. Begin de Ganzestraat staan er heel wat wagens geparkeerd. Het verkeer dat uit beide richtingen komt, moet zich een weg slalommen doorheen de vele geparkeerde wagens en de al dan niet verbrede voetpaden. Deze morgen passeerden een bus en een wagen elkaar in een nauwe bocht. ‘Er was te weinig plaats om goed te manoeuvreren’, liet de buschauffeur weten. De bus en de wagen botsten met elkaar. Er was enkel stoffelijke schade.

Door werken aan het spoor rijden er zowel naar Zottegem als naar Denderleeuw geen treinen. Er worden vervangbussen ingeschakeld. Één van de vervangbussen reed deze morgen tegen een wagen. ‘Deze straat is te smal om veel verkeer te verwerken’, laat de buschauffeur weten. ‘Bovendien staan er veel te veel wagens geparkeerd. Het zou veel beter zijn mocht er voorlopig éénrichtingsverkeer worden georganiseerd.’

Een andere bewoner vraagt hoelang deze situatie nog moet doorgaan. ‘Dagelijks leidt dit tot gevaarlijke situaties. Het is een wonder dat er al niet meer ongelukken zijn gebeurd. ’Waarom organiseert men tijdelijk geen parkeerverbod? In de Moenebroekstraat is er een grote parking waar de bewoners hun wagen tijdelijk kwijt kunnen. Deze verkeersellende zorgt voor heel veel stress en ongemak bij de bewoners’, reageert een oudere vrouw.

Julien Borremans