De Trunte en de Leeuw van Munte voor 2022 zijn opnieuw gekend

De eerste wedstrijd van het kermisweekend was de Trunte van Munte. Een wielerwedstrijd voor Gentlemen van in en rond de omgeving van Munte. Vooral de wielertoeristenploegen uit de streek, zoals Munte cycling team, WT Merelbeke en de Tramplein fietsers,  nemen hieraan deel en natuurlijk ook een aantal enkelingen. Ook Play Sports presentator Bram Lambert had zijn fiets van de haak gehaald en trotseerde het grillige weer. Er moesten 8 ronden worden afgelegd van 4 km, waarvan 4 ronden in het zog van ex-prof Eric Van De Wilele. Halfweg koers werd de meute dan losgelaten. Er werden enkele aanvalspogingen op poten gezet maar niemand geraakte weg. Tot Stijn De Coninck er vandoor ging. Bert De Baere zag het gevaar en reed naar de leider toe. Dit duo bokste een kleine voorsprong bij elkaar en werd niet meer bijgebeend. De Coninck toonde zich over duidelijk de snelste en mag een jaartje met de titel Trunte van Munte pronken. (uitslag zie onderaan)

De tweede reeks moest 10 ronden afleggen en zij mochten er meteen de pees opleggen. En dat deden ze ook. Ze vertrokken als een speer. Een groep van 12 renners scheidde zich meteen af van de rest. Een select groepje met o.m. Bart De Temmerman kon even later wel nog aansluiten. Voor Robin Schuermans ging het nog niet vlug genoeg. Hij reed vier ronden solo voor de anderen uit, weliswaar met een geringe voorsprong. Onder impuls van een sterke Ron Vandenbussche kwam het terug tot een hergroepering. Diezelfde Vandenbussche was ook de man die de beslissende ontsnapping op gang bracht. Samen met Bart Vral en Kevin Van Reepingen reed hij een voorsprong van een halve minuut bij elkaar. Dit trio zou ook spurten voor de zege. Maar Vandenbussche liet het zover niet komen en ranselde de kopgroep nog uit elkaar. Hij kwam solo binnen met nog een tiental seconden voorsprong op Vral en Van Reepingen die het podium vervolledigde. Ron Beton, zoals hij genoemd wordt onder de vrienden, is dus in 2022 de leeuw van Munte.

 

Uitslagen:

Reeks 1 – Trunte van Munte

 1. De Coninck Stijn
 2. De Baere Bert
 3. Roelandt Maarten
 4. Verhaegen Jens
 5. Van De Velde Dominique
 6. Lambert Bram
 7. Colman Davy
 8. Vergaert Johan
 9. Delaruelle Bart
 10. Bombeke Dries

Reeks 2 – De Leeuw van Munte

 1. Vandenbussche Ron
 2. Vral Bart
 3. Van Reepingen Kevin
 4. Schuermans Robin
 5. Van Der Burgt Hannes
 6. Broeckaert Ruben
 7. Breughe Brecht
 8. Van Lokeren Arthur
 9. De Meersseman Bert
 10. Liedts Niels