Opening Hoppinpunt in Brakel

Duurzame mobiliteit

Vandaag  woensdag 21 september 2022 opende Gemeente Brakel plechtig het Hoppinpunt aan het Stationsplein. Om 10 uur werd de zuil onthuld en werd een woordje uitleg gegeven over het gebruik van het Hoppinpunt. Zo is er bijvoorbeeld een extra grote fietsenstalling met 20 oplaadpunten voor elektrische fietsen vertelde schepen voor mobiliteit Sabine Hoeckman.

Belangrijke schakel in duurzame verplaatsingen

Het Hoppinpunt maakt het gemakkelijker om van het ene vervoersmiddel op het andere over te stappen. Zo zijn verplaatsingen dus efficiënter en duurzamer. De keuze voor het Stationsplein is niet toevallig. Daar staan nu al de elektrische deelwagens en zijn heel wat busverbindingen. Nu komt er ook een grote fietsenstalling voor deelfietsen en een Hoppinzuil. Hiermee zijn alle elementen aanwezig voor een volwaardig Hoppinpunt. Ook de Rondweg, veilig bereikbaar met de fiets, is vlakbij. Op de as tussen Geraardsbergen, Ninove, Oudenaarde, Ronse en Zottegem wordt dit Hoppinpunt uitgebouwd tot een belangrijke schakel voor wie zich duurzaam wil verplaatsen.

Beveiligde fietsenstallingen

Naast voldoende parkeerplaatsen komt er een extra grote fietsenstalling voor fietsen, deelfietsen en buitenmaatse fietsen. In totaal zijn er ook 20 oplaadpunten voor elektrische fietsen. De fietsenstalling is beveiligd en wordt geopend via een app. De Fietsen en elektrische deelauto’s maken het nog makkelijker om de eigen wagen thuis te laten. Zo staan er twee elektrische deelauto’s die je kan huren voor je verplaatsingen.

Vlaams minister Peeters werd vervangen door Machteld Claerhout  van het kabinet. Verder waren er vertegenwoordigers van de gemeente Brakel, De Lijn , Solva, Valckenier, Geosparc   enz……

X