Praatcafé Dementie Zottegem: vroegtijdige zorgplanning

Na bijna twee jaar beperkte activiteit wegens corona is ook het Praatcafé Dementie Zottegem weer aan zijn normale werking toe. Dit praatcafé wil dementie bespreekbaar maken en een ontmoetingsplaats zijn waar mensen met dementie, hun familieleden en/of hun mantelzorgers – ook andere belangstellenden zijn welkom – elkaar op geregelde tijdstippen (tweemaandelijks, behalve tijdens de zomervakantie) kunnen treffen. In het najaar 2012 werd door het Vlaamse Expertisecentrum Dementie Paradox ook in Zottegem zo’n praatcafé opgestart, vooral voor de betrokkenen uit de regio Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Lierde en Zottegem zelf. Op dinsdag 29 november zal dit 10-jarig bestaan overigens gevierd worden in het OC De Lier in Lierde.

De bijeenkomsten gaan telkens door van 19 tot ca. 21 uur in het LDC Egmont op de OCMW-site (ingang via de A. Gevaertlaan). Naast mogelijkheid om in een ongedwongen sfeer onderling ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen met lotgenoten, wordt daarbij telkens ook speciale aandacht besteed aan een of ander aspect in verband met dementie. Tijdens de derde bijeenkomst van dit werkjaar op dinsdag 27 september zal ditmaal het thema ‘Vroegtijdige zorgplanning en palliatieve zorg bij personen met dementie’ toegelicht worden door Marc Cool, medewerker van vzw Netwerk Levenseinde. Naast informatie zal hij ook tips aanreiken om ‘praten over later’ vatbaar voor overleg te maken. De toegang tot het Praatcafé is gratis. Op voorhand inschrijven is wenselijk (niet verplicht) en kan via www.praatcafedementie.be (kies dan: waar > regio Vlaamse Ardennen-Zottegem) of telefonisch 09 364 56 95.