Christine De Glas nieuwe Open VLD-voorzitter te Ninove

Christine De Glas uit Appelterre-Eichem was de enige kandidaat en is bijgevolg de nieuwe Open VLD-voorzitter te Ninove. Zij volgt Yves Evenepoel op, die een stap opzij zet na zes jaren.

“Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ben ik actief bij Open VLD Ninove. Sindsdien is mijn interesse voor de Ninoofse politiek enkel toegenomen en was mijn kandidatuur voor het voorzitterschap een volgende logische stap. Ik ben dankbaar voor deze opportuniteit, ook al was ik de enige kandidaat-voorzitter. In naam van het bestuur dank ik mijn voorganger Yves, voor zijn jarenlange inzet. Samen met het nieuw verkozen zullen de krijtlijnen verder uitgezet worden. Een sterk team zal klaar staan voor de volgende verkiezingen van 2024. We gaan voor een positief politiek beleid in Ninove” zegt Christine De Glas.

Yves daarentegen feliciteert zijn opvolger en prijst haar enthousiasme en motivatie om deze partij groots te houden in Ninove. “Wij geloven niet in een stad van verdeeldheid, insinuaties en egoïsme, een Ninove waarin iedereen zijn eigen plan moet trekken. Wij geloven wel in een stad waar wij elkander de hand toereiken en steunen. Onze partij is het gewoon om haar sterke schouders onder Ninove te plaatsen, en dat zal met Christine als voorzitter niet minder zijn”.

Samen met Tania De Jonge, Dirk Vanderpoorten en Luc Chevalier zullen Christine en Yves, Ninove afvaardigen in het regionaal bestuur van Open VLD.