Verkeersellende en Babylonische verwarring door verkeersborden

Schendelbeke/Idegem. De werken aan de Aalstsesteenweg zorgen niet alleen voor heel wat sluipverkeer door de straten van Schendelbeke en Idegem. Ook de verkeersborden zorgen voor heel wat verwarring. De verkeersborden ‘Plaatselijk uitzonderlijke verkeer’ worden afgewisseld met pijlen ‘Omleiding’. Terwijl de straten enkel toegankelijk zijn voor plaatselijk verkeer, worden de chauffeurs uitgenodigd om door dezelfde straten om te rijden.

De werken aan de Aalstsesteenweg zorgen voor heel wat sluipverkeer door de Ganzestraat, de Driesstraat, Idegemplein, de Neerstraat, de Hollestraat zo naar de Aalstsesteenweg. Heel wat chauffeurs rijden binnendoor, in plaats van de omweg via Ophasselt te nemen. Dit leidt tot heel wat verkeersoverlast… en stress.

Bovendien veroorzaken de verkeersborden heel wat verwarring. Aan het begin van de Ganzestraat staat er bijvoorbeeld een bord ‘Plaatselijk uitzonderlijke verkeer’, terwijl de bestuurders door een pijl ‘Omleiding’ worden uitgenodigd om door de straat te rijden. ‘Het zou logischer zijn moesten de bestuurders uitgenodigd worden om rechtdoor, via Ophasselt, te rijden’, geeft een voorbijganger mij mee. Op het Idegemplein heerst dezelfde verwarring. Ook daar worden de bestuurder d.m.v. een pijl ‘Omleiding’ uitgenodigd om door de Dries- en de Ganzestraat te rijden, terwijl even verder staat: ‘Plaatselijk uitzonderlijke verkeer’.

Heel wat bewoners klagen over het vele verkeer. Ook vrachtwagens, tractors en ander zwaar verkeer nemen deze sluiproute, wat tot verkeershinder leidt. Dat komt niet alleen door het vele verkeer, maar ook omdat er heell wat wagens langs de kant van de weg staan geparkeerd. Bovendien zijn er in de Ganze- en de Driesstraat ook werken aan de gang, die ook een impact op het verkeer hebben. De werken duren zeker nog tot 30 november.

Julien Borremans