GO! Atheneum Geraardsbergen deelt expertise boogbegaafdenwerking

Geraardsbergen. Het GO! Atheneum Geraardsbergen is al twee jaar een ankerschool binnen het project ‘Voorbeeldscholen voor cognitief sterk functionerende leerlingen’ en zet met zijn Deltawerking sterk in op een flexibel leertraject voor cognitief sterke leerlingen die meer uitdaging wensen.

Op maandag 3 oktober 2022 sluit het GO! Atheneum Geraardsbergen, samen met de andere 11 ankerscholen en Expertisecentrum TALENT van de KU Leuven, de twee voorbije projectjaren af met een praktijkgerichte studiedag. Deltaleerkracht dhr. Bram De Geeter van het GO! Atheneum Geraardsbergen gaat er zijn bevindingen delen en blikt tevreden terug op dit zeer geslaagde project dat zich nog steeds verder ontwikkelt op de schoolcampus.

Na twee jaar Project Voorbeeldscholen voor Cognitief Sterk Functionerende (CSF) leerlingen staan de twaalf ankerscholen te popelen om hun toepasbare tips en kennis nog verder te verspreiden. Met gevarieerde, praktische workshops en lezingen voor elk onderwijsniveau, hopen de scholen andere scholen op deze studiedag te inspireren om gericht aan de slag te gaan met de groep cognitief getalenteerde leerlingen.

Voor het eerst werden er op vraag van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts middelen vrijgemaakt voor een breed beleid rond hoogbegaafdheid. “Hoogbegaafde kinderen en jongeren zijn nog te vaak een vergeten groep”, zegt Weyts. “We investeerden € 500.000 om deze jongeren over het hele onderwijslandschap op tijd te kunnen herkennen en helpen.” De ankerscholen, zoals het GO! Atheneum Geraardsbergen, kregen de opdracht om, begeleid door het Expertisecentrum, hun goede praktijken wetenschappelijk te onderbouwen en binnen het Vlaamse onderwijsveld te verspreiden.”

Vandaag zijn de ankerscholen klaar om kennis, praktijken en ervaringen breder te delen en andere scholen en geïnteresseerden daarmee te inspireren.

Op de studiedag wordt ook het inspiratieboek gelanceerd, dat geschreven werd door en voor leraren kleuteronderwijs, lager- en secundair onderwijs. Het GO! Atheneum Geraardsbergen kijkt gepassioneerd vooruit om de opgedane expertise rond de boogbegaafdenwerking te kunnen delen en blijft zelf ook inzetten op de uitbreiding van zijn eigen Deltawerking.

Meer informatie over de (volledig uitverkochte) studiedag: https://ppw.kuleuven.be/ppwcontinuo/aanbod/cognitief-talent