Melle: KultuurThuis Herni, krijg gastkunstenaar Ludwina Degryse opbezoek

zondag 9 oktober samen met een concert van duo Laura Janssens en Kasper Van de Ponseele

Tijdens de opening op zondag 9 oktober zal de kunstenaar haar werk toelichten. Ludwina Degryse stelt tentoon op zondagen 9, 16 en 23 oktober telkens van 14.00 u. tot 18.00 u.

Ludwina’s werk – tekeningen, schilderijen, aquarellen – toont scènes die verlaten lijken. Ze werkt vaak in reeksen om het verhaal van verschillende kanten te tonen. De interpretatie is aan de kijker, toch lijken het gedeelde, herkenbare verhalen. De bronbeelden zijn stills uit films en zelfgemaakte foto’s en films, refererend aan herinneringen.

Concert: Laura Janssens (piano) en Kasper Van de Ponseele

Het duo Laura Janssens (piano) en Kasper Van de Ponseele (gitaar) brengen een intiem concert op zondag 9 oktober om 15.00 u. Sinds Laura Janssens als kind de muziek van Ryuichi Sakamoto hoorde, koestert ze de droom om filmcomponiste te worden. Nu componeert ze onder de naam Laura Y (spreek uit als ‘why’) pianomuziek voor films die niet bestaan. Kasper Van de Ponseele voegt er gitaar aan toe. Samen speelden ze dit jaar op TAZ (Theater aan Zee) en lanceerden hun nummer Brain Fogg.

Programma oktober

zondag 16 oktober om 15.00 u. ARMOEDE EN HUISVESTING

Getuigenissen door Thope VZW en Werkgroep Vluchtelingen Gent. Dit naar aanleiding van Wereldarmoededag de dag nadien, op maandag 17 oktober. Tevens overhandiging van de opbrengst van onze benefietconcerten tijdens de Gentse Feesten. Afsluiten doen we met stemmige muziek.

De Werkgroep Vluchtelingen Gent steunt vluchtelingen en mensen zonder verblijfspapieren door samen met hen de drempels te verlagen of weg te werken. Drempels die beletten dat ze een menswaardig leven kunnen uitbouwen. Drempels die de samenhorigheid met de inwoners van Gent belemmeren.

 

THOPE: In november 2022 zal ‘Thope’ vier jaar bestaan. Wij willen ons inzetten voor kwetsbare mensen die een betaalbare woning zoeken. Thope gaat met en voor erkende vluchtelingen op zoek naar een woonst op de private huurmarkt in groot Gent. Idealiter is de eigenaar bereid om rechtstreeks aan hen te verhuren. Vandaag huren we 26 huizen voor in totaal 117 mensen uit 9 verschillende landen. En we voeren mee actie opdat het beleid eindelijk de wooncrisis oplost.

zondag 23 oktober om 15.00 u. Vrij podium

We sluiten ons programma van oktober af met een vrij podium op zondag 23 oktober om 15.00 u. Iedereen is welkom, alles kan …. Als het maar inspireert.