Bekend restaurant in Oosterzele kreeg een totale make – over

‘Onder den Toren’ omgetoverd tot ‘MARLOU’

Het bekende restaurant ‘Onder den Toren’ van Koen Brackenier en Nathalie Lamon kreeg in een maand tijd een totale make – over. ‘Onder den Toren’ is al decennialang een vaste waarde, eerst in Gijzenzele, nadien op het Dorp in Oosterzele. Koen en Nathalie bouwden in al die jaren een stevige gastronomische reputatie op. Het restaurant wist meteen de harten van culinair Oosterzele en de regio te winnen met haar verfijnde gerechten. Wie nu culinair wil verwend worden komt nu terecht in ‘MARLOU’, in een compleet nieuw hypermodern eigentijds trendy interieur. ‘Het werd tijd om ons restaurant in Oosterzele, zowel binnen als buiten, een make – over te geven’, duiden Koen en Nathalie, die heel tevreden terugblikken op het team aannemers dat in een mum van tijd de zware klus wist te klaren. ‘De coördinatie verliep voorbeeldig. Alles werd in een nieuw jasje gestopt. De indeling oogt nu hypermodern. ‘De totale renovatie was de uitgelezen kans om nog meer onze stempel te drukken op ons restaurant’, weten Koen en Nathalie. De zaak werd volledig gestript.

September 2022 is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het restaurant dat met MARLOU een nieuwe hippe naam kreeg (samentrekking van de voornamen van hun twee schattige dochters MARgot en LOUise). Koen en Nathalie hebben zich opgewerkt tot een top-adres, waar er veel aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van het eten dat wordt geserveerd. Dat proef je in de verfijnde gerechten die er uitzien als kunstwerkjes. Met zijn originele gerechten injecteert hij vernieuwing in de (wereld)keuken. De verschillende smaken komen echt tot leven en proef je bij elke hap. Geen goede eetcultuur, zonder goed brood, er is ook veel aandacht voor het brood dat wordt geserveerd, in één woord: excellent. Je kan er ook verrassende (betaalbare) wijnen drinken. Al sinds het middelbaar droomde Koen van een eigen restaurant. ‘MARLOU’ zal ook blijven gaan voor verfijnde gerechten en toegankelijk én betaalbaar blijven voor iedereen. Ambachtelijk, biologisch en korte keten staan hoog in het vaandel van chef Koen en gastvrouw Nathalie. ‘Fine dining’. MARLOU, een heerlijke plek om te tafelen. Je moet hierheen. Een adres voor fijnproevers.

Feestelijke opening

In stijl en klasse. Zo kan men de opening van restaurant MARLOU omschrijven. Met muziek, een uiterst verzorgde receptie met heerlijke culinaire hapjes en bubbels à volonté, en veel sfeer, werd op zaterdag 24 september de ‘restart’ van het restaurant in een feestelijk jasje gestopt. Er zijn maar weinig plekken waar je zo hartelijk ontvangen wordt. Bij het binnengaan wordt je letterlijk van je sokkel geblazen door het verrassend nieuw interieur. Dat het een top-avond zou worden bleek al van bij onze aankomst. Het restaurant stond al afgeladen vol. Bewondering alom. Een ware gedaanteverwisseling. Werkelijk alles werd vernieuwd, van meubilair, verlichting,…tot menukaarten toe. MARLOU heeft een magische aantrekkingskracht. Ook het modern logo (ML / MARLOU) straalt klasse uit. De piekfijn uitgedoste Koen en Nathalie en hun bevallige dochters Margot en Louise in modieuze feestjurkjes – opvallend chic –  glommen terecht van trots. Hun dochters tonen al aardig interesse. Dat belooft, Nathalie en Koen. Ze kregen veel lof toegezwaaid voor de inventieve manier waarop ze hun restaurant hebben gerenoveerd. Er is echt veel moeite gedaan om restaurant MARLOU héél aantrekkelijk te maken.

MARLOU is geopend op maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagmiddag, donderdagavond, vrijdagmiddag, vrijdagavond, zaterdagavond, zondagmiddag en zondagavond. Gesloten op woensdag. MARLOU, Dorp 91/1, 09 / 362 38 79,www.restomarlou.be. (mvdv, foto’s ddl).