Repair Café is meer dan ooit in trek

Stop de weggooidrift en verminder de gigantische afvalberg

Kom op zaterdag 8 oktober naar het Repair Café in het GILO, Geraardsbergsesteenweg 69, in Oosterzele. Je kan er terecht van 10 u tot 16 u. Oosterzelenaars, grijp de kans om uw defecte toestellen, tuinmachines, fietsen, kledij, textiel,… te laten repareren. Veel spullen waar eigenlijk niet veel mis mee is worden er op elke editie van het Repair Café hersteld. De reparateurs gaan steeds gedreven aan het werk. Met het Repair Café wil men de weggooidrift stoppen en de gigantische afvalberg verminderen. Zonde eigenlijk, spullen die nog gerepareerd kunnen worden, worden nog al te vaak zomaar afgedankt. Repareren is een goede manier om daar iets aan te doen. Repair Cafés zijn meer dan ooit in trek, gezien de almaar stijgende levensduurte. Door de inflatie hebben veel mensen het minder breed. Zie er geen graten in om uw defecte spullen te laten repareren. Schroom is voor niets nodig.
Dankzij de ‘fiksers’ gaan veel stukken een nieuw leven krijgen. Doel is een milieu- en maatschappijvriendelijk project op de sporen te zetten. Het zorgt niet alleen voor minder afval, ze veranderen ook het bewustzijn. Wie geen spullen heeft om te laten herstellen kon ook naar het café komen voor een kopje koffie, biertje, frisdrank, iets hartigs,…én heel belangrijk voor een praatje. Het ‘Repair Café’ is inderdaad is met de jaren ook uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats. Er worden telkens dranken geserveerd tegen wel erg democratische prijzen.
Het eerste Repair Café vond plaats op 7 maart 2015. Het idee ontstond binnen het bestuur van KWB Oosterzele. Een lovenswaardig initiatief.  We vergeten dat we geen onuitputtelijke bron hebben aan grondstoffen. Het FV Repair Café Oosterzele blijft gelukkig repareren promoten als alternatief voor klakkeloos weggooien. Het wil ook dé reparatiekennis behouden.Ten alle tijde zijn (nieuwe) fiksers welkom. Interesse? Alle info bij Ivan Van de Sijpe, 09 / 362 91 85, ivan.vandesijpe@skynet.be. (mvdv, foto’s ddl)