©Sophie Richez - Een Buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners en de lokale politie binnen een bepaalde buurt (wijk, gehucht, deelgemeente ...).

Sluit je aan bij het BIN-netwerk in je buurt!

In Ninove zijn er al 15 BuurtInformatieNetwerken (BIN’s). De stad roept op om aan te sluiten bij het BIN-netwerk in je buurt.

Een Buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners en de lokale politie binnen een bepaalde buurt (wijk, gehucht, deelgemeente …). Het initiatief om een BIN op te richten, komt vanuit de buurtbewoners. Als de politie een melding ontvangt die een BIN zou kunnen aanbelangen, stuurt ze een bericht naar de leden van het netwerk.

Sluit je aan!
Er zijn vandaag BIN’s in Appelterre-Eichem, Aspelare, Denderwindeke, Meerbeke, Neigem, Ninove, Okegem, Pollare en Outer. Wil je je aansluiten bij een BIN in je buurt, neem dan contact op met de coördinator of mail naar het kabinet van de burgemeester. De coördinatoren vind je op www.ninove.be/bin. Zodra je je aanvraag hebt gedaan, controleert de politie je gegevens en word je opgenomen in het netwerk.

Wie een BIN wil oprichten als er nog geen is in de buurt is, kan contact opnemen met het kabinet van de burgemeester.

©Sophie Richez – Burgemeester Tania De Jonge

Burgemeester Tania De Jonge: “Ik ben ontzettend trots op dit veiligheidsproject, het is een heel mooi burgerinitiatief. Op een paar gebieden na hebben we intussen een heel mooi en uitgebreid netwerk kunnen uitbouwen. De BIN’s zijn niet alleen een informatienetwerk in ondersteuning van de politie, zij werken ook sensibiliserend rond verschillende veiligheidsthema’s. Ik ben dan ook heel dankbaar ten opzichte van mijn kabinetsmedewerker, onze politie en onze BIN-coördinatoren om zich achter dit project te scharen. We hopen alvast nog een aantal trekkers te kunnen overtuigen om een BIN op te richten.”