Na een felle achtervolging door Steven komt het met de inbrekers tot een heuse vechtpartij

Geraardsbergen. Zaterdagmorgen 8 oktober wou Steven DB iets uit zijn vrachtauto halen. Hij zag een wagen met hoge snelheid vertrekken, die even voordien op het voetpad voor zijn oprit stond. Steven merkte dat de dieven heel wat materiaal uit zijn wagen hadden meegenomen. Hij zette de achtervolging in. Wat later kwam het met de dieven tot een heuse vechtpartij.

Wat Steven DB vorige week zaterdag 8 oktober meemaakte, zal hij niet vlug vergeten. Die ochtend was hij vroeg uit te veren om nog een klus op te knappen. Hij wou uit zijn vrachtauto – die op zijn oprit geparkeerd stond – iets halen. ‘Toen ik buitenkwam, zag ik dat er een wagen ter hoogte van onze oprit op het voetpad stond. Het voertuig vertrok heel snel richting de Hoge Buizemont’, getuigt Steven.

Achtervolging en vechtpartij
Steven vond dit heel vreemd en nam in zijn vrachtauto een kijkje. Tot zijn grote ontsteltenis zag hij dat er was ingebroken en dat een deel van de inhoud van de kofferruimte was meegenomen. Steven twijfelde geen minuut, sprong in zijn vrachtauto en zet de achtervolging in. In de Zavelstraat zag hij de wagen van de inbrekers staan, die intussen in een andere woning aan het inbreken waren. Het betrof een kleine, witte wagen met wat groen op. ‘Ik ben onmiddellijk gestopt en uitgestapt. De dieven waren nergens te bespeuren. Ik zag in hun wagen mijn werkmateriaal liggen, naast ander materiaal dat de dieven op een andere plaats waarschijnlijk hadden gejat’, vertelt Steven.

Op dat moment zag Steven de twee dieven op hem afstormen. ‘Het was duidelijk dat ze kwade bedoelingen hadden’, weet Steven. Het kwam tot een heuse vechtpartij. Steven deelde enkele rake klappen uit, maar kon niet verhinderen dat het duo uiteindelijk toch de benen nam. Tijdens de vechtpartij zag Steven een bestelwagen voorbijrijden en vertragen. ‘Maar tot mijn ontzetting stopte de bestuurder niet om mij te helpen. Integendeel! Hij reed plankgas verder.’

Steven gaf niet op en zette de achtervolging in. Intussen had hij de politie op de hoogte gebracht. ‘Ik kon het voertuig achtervolgen tot aan de kerk van Viane. Daarna waren de dieven met te snel af en moest ik helaas de achtervolging staken’, besluit Steven. Vermoedelijk reed de wagen naar de autosnelweg om daarna richting Brussel te rijden. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Of er een spoor van de twee dieven is, is niet meteen duidelijk.

Gevaarlijke spel
Steven is behoorlijk onder de indruk van de gebeurtenissen, maar blijft erg strijdvaardig. Tijdens het tumult brak hij een pink. ‘Ik kreeg ook wel enkele klappen, maar Ik heb er niets aan overgehouden’, getuigt Steven. ‘Ik heb intussen al verschillende keren de film in mijn hoofd teruggedraaid. Misschien had ik het wat beter moeten aanpakken. Maar achteraf is het allemaal makkelijker. Tijdens het tumult ging het zo snel dat ik eerder op adrenaline dreef. Psychisch ben ik er weer bovenop’, besluit Steven.

Steven beseft wel dat het gevaarlijk spel was, wat hij speelde. ‘Voor hetzelfde geld hadden de twee inbrekers een wapen bij…’. Hij is twee weken werk onbekwaam, maar oogt nog bijzonder fris en scherp. De dieven jatten voor 8.000 euro aan werkmateriaal. ‘Ik hoop dat de dieven snel worden ingerekend en dat ze zich voor de rechter moeten verantwoorden.’

Gezien het politioneel onderzoek nog loopt, kunnen we geen details over de dieven en hun wagen meegeven, maar wie nog extra informatie kan verstrekken, kan gerust met de politie van Geraardsbergen/Lierde contact opnemen: 054/43 04 30.

Julien Borremans