Streekrenner Arne Marit wint millimeterspurt in de sluitingsprijs Putte-Kapelle

Vollezele. Arne Marit heeft de laatste ruiker van het Belgische wielerseizoen in ontvangst mogen nemen. Coen Vermeltfoort leek op weg om de armen voor Nederland in de lucht te mogen steken, maar de renner van Baloise Sport stak daar een stokje voor, al reed Marit voor deze ploeg vandaag zijn laatste wedstrijd. Na een pechseizoen met maar liefst zeven valpartijen in het voorjaar, deed deze overwinning heel veel deugd. Vroeger tijdens het seizoen schreef Arne Marit de GP Raf Jonckhere op zijn palmares. Volgend seizoen verdedigt Arne de kleuren van het Worldteam Intermarchè Wanty Goubert met Hilaire Van der Schueren als sportdirecteur.

Ook Iljo Keisse reed zijn allerlaatste wedstrijd, maar een afsluitende zege in de Sluitingsprijs zat er niet in. Gewezen Belgisch kampioen Dries De Bondt speelde een hoofdrol in deze wedstrijd door met vier ploegmaten van Arne Marit een lange ontsnapping op poten te zetten. Uiteindelijk schreef Arne Marit zijn tweede seizoenzege op zijn naam.

Voor de geïnteresseerden: zaterdag 19 november gaat het tweede supportsbal van Arne Marit door in zaal SAYONARA te Deftinge.

Julien Borremans

Lees ook:

Arne Marit (23): ‘Mijn stoutste jongensdroom is om de groene trui in de Tour te veroveren en te winnen op de Champs Elysées.’