Leerlingen Sint-Catharinacollege organiseren film-tweedaagse

Geraardsbergen. Als onderwijsinstelling wil het Sint-Catharinacollege jongeren stimuleren om ondernemend te zijn en hen opleiden tot toekomstige ondernemers, verantwoordelijk in de maatschappij van morgen. Daarom organiseert leerkracht Danny Schoukens, samen met de laatstejaars, een tweedaags filmfestival en een laatstejaarsfuif. Als toekomstige ondernemers kunnen de jongeren vooral maatschappelijk verantwoord leren ondernemen.

Zo werd elk jaar al een winst van meer dan 12.000 euro genoteerd. Een deel daarvan wordt gebruikt om het welbevinden van de laatstejaars zelf te bevorderen. Zo kunnen ze een onvergetelijke 100-dagen meemaken met een uitstap en barbecue. Ook werd elk jaar al een deel geschonken aan het sociale fonds van het college. Dit geld wordt gebruikt om leerlingen die het financieel moeilijker hebben een deel van de kosten te helpen betalen. Het resterende deel van de winst wordt ieder jaar geschonken aan een goed doel. Hierbij staat het welzijn van de lokale gemeenschap centraal. Dit jaar zal dat deel naar Home Magnolia gaan. De leerlingen kregen een rondleiding van de directrice en waren sterk onder de indruk. Het besef dat niet iedereen het even goed heeft, zorgt ervoor dat ze enorm gedreven zijn.

De film-tweedaagse vindt plaats in Cinema Focus: op woensdag 26/10 kunt u genieten van West Side Story (2021), een soort moderne versie van Romeo en Julia, maar dan met twee tienerbendes in New York. Op donderdag 27/10 vertonen we House Of Gucci (2021), een biografische misdaadfilm over de bekende modefamilie, Gucci. Beide films worden vertoond om 20.00u en een ticket kost €11. Wie niet kan komen, maar ons project graag steunt, kan ook een steunkaart kopen aan €3 per stuk. Tickets en steunkaarten kan je kopen bij de laatstejaarsleerlingen of via ons e-mailadres jonas.larmuseau@outlook.com. De laatstejaars organiseren dit allemaal piekfijn onder leiding van Xeno Meganck.