Laurence is 101 jaar in Opbrakel

Vandaag 17 oktober 2022 vierde Laurentia (Laurence) Van Oycke haar 101 ste verjaardag in RVT St.-Franciscus in Opbrakel.

Laurence is geboren op 17 oktober 1921 in St.-Martens-lierde. Ze was de jongste uit een gezin van 10 kinderen. Ze huwde met Julien Spitaels uit Nederbrakel in 1943.  Ze heeft twee kinderen, Willy en Rita. Verder zijn er 5 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen. Tevens werd ze de betovergrootmoeder van  3 achterachterkleinkinderen.

Laurence fabriceerde handschoenen en ze woonde in de periode van haar huwelijk op de Warande in Nederbrakel.  Haar man Julien overleed in 1998. Sinds vijf jaar woont ze in Opbrakel in het rusthuis. Ze is nog volledig bij verstand want ze traint nog geregeld haar geheugen. Ze kijkt alle dagen naar Blokken en Familie.

Vandaag kwam de gemeentelijke overheid naar het rusthuis om de gebruikelijke geschenken te overhandigen.