Leerkrachten Atheneum Geraardsbergen testen milieuvriendelijke transportmethodes via de Testkaravaan

Geraardsbergen. Personeelsleden van het GO! Atheneum Geraardsbergen kunnen dankzij de Testkaravaan, een initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen, duurzame vervoersmiddelen uittesten voor hun woon-werkverkeer. Het GO! Atheneum Geraardsbergen wil zich profileren als groene school en moedigt niet alleen de leerlingen aan om te kiezen voor milieuvriendelijke vervoersmiddelen, maar ook de personeelsleden worden warm gemaakt om een speed pedelec, een elektrische (bak)fiets of de probeerpasjes van de NMBS, De Lijn of Blue Bike uit te proberen.Het enthousiasme was heel groot op het GO! Atheneum Geraardsbergen, want maar liefst 35 personeelsleden registreerden zich om gedurende zeven weken een milieuvriendelijk vervoersmiddel uit te proberen. Van 17 oktober tot 2 december 2022 kunnen de personeelsleden zich door dit initiatief op een veilige en groene manier van en naar het werk verplaatsen. De fietsen worden aangeleverd door Ateljee vzw uit Gent die ook voor het onderhoud zal instaan. Het project bestaat al sinds 2018 en kreeg al  heel wat positieve media-aandacht. De school hoopt samen met de organisatie van de Testkaravaan dat heel wat personeelsleden van het KA hun verplaatsingsgewoonte na deze testperiode ook duurzaam zullen veranderen.Het GO! Atheneum Geraardsbergen kijkt geboeid vooruit naar dit leuke testproject en hoopt dat de weergoden goed gezind blijven tijdens het gebruik van deze milieuvriendelijke en sportieve transportmethodes.