Centrum tijdelijk afgesloten wegens gaslek


Geraardsbergen. Maandagavond 17 oktober werd omstreeks 19.30 uur een gaslek in de Grotestraat in het centrum van Geraardsbergen een gaslek aan een winkel vastgesteld. De brandweer en de politie waren snel ter plaatse en namen de nodige veiligheidsmaatregelen. De Grotestraat werd voor alle verkeer afgesloten. Ook in de Gasthuisstraat was een tijdlang geen verkeer mogelijk. De bewoners van het getroffen pand en de omliggende panden – waaronder de kunstacademie – werden geëvacueerd. Om ontploffingsgevaar te vermijden, werd in samenspraak met Fluvius de elektriciteit langs beide kanten van de straat afgesloten. De hoofdaanvoer van de gas van het getroffen appartementsblok werd afgesloten. De hulpdiensten deden het nodige om het gaslek te dichten. Rond 23.00 uur was de situatie onder controle en werd de veiligheidsperimeter opgegeven. De bewoners konden terug naar hun woonst en alle verkeer werd weer in het centrum van de stad toegelaten.

Julien Borremans