Snuisteren tussen tweedehandsspullen, brocante en curiosa op rommelmarkt in Moortelbosstraat

Op maandag 31 oktober vanaf 9 u tot 17 u kan je weer snuisteren, op zoek gaan naar tweedehandsspullen, brocante en curiosa in de Moortelbosstraat in Oosterzele.  Naast een vrijhaven voor opmerkelijke koopjes is de rommelmarkt in Oosterzele een sfeervol stuk traditie waarin schattenjagen, grabbelen en afdingen centraal staan. Je kan er gezellig  rondkuieren, snuffelen en tegelijkertijd de koop van je leven ontdekken. De toegang is gratis.
Maar waarom zou je zelf niet eens deelnemen aan deze rommelmarkt?
. Wie wenst deel te nemen schrijft in via nathalie.de.geyter1@telenet.be. De bewoners van de Moortelbosstraat kunnen mee doen van thuis uit. Een unieke kans om eens uw overbodige spullen te koop aan te bieden. Wie de zolder eens leeghaalt, daar komen velen op af. De standen worden opgezet vanaf 7 u 30. Wie graag deelneemt betaalt 1 euro per meter. Let wel: op voorhand inschrijven voor 23 oktober 2022 is een must. De bewoners van de Moortelbosstraat hebben uiteraard voorrang op een stand vlak aan hun eigen deur. Bij inschrijving graag naam en voornaam, adres, GSM nummer, gewenst aantal meters vermelden. Je ontvangt een betalingsuitnodiging. Na betaling ontvang je een inschrijvingsbewijs. De organisatie staat er op dat het thema van de rommelmarkt wordt gerespecteerd. Enkel tweedehands, brocante, curiosa.
De Moortelbosstraat wordt the place to be voor wie op zoek is naar allerlei snuisterijen. Tweedehandspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Je kan op maandag 31 oktober echte koopjes doen. Nog altijd zijn veel mensen fan van vlooienmarkten. Veel is er te koop voor een prikje.
Oude spullen hebben een ziel, ze zeggen veel over de tijd waarin ze ontworpen zijn. Het succes van de rommelmarkt in de Moortelbosstraat zit hem in de combinatie van goedkoop winkelen én het ontspannend effect.
De curieuzeneus, de verzamelaar, de antiekliefhebber, de prijsbewuste, de snuisterraar, de snuffelaar,…één voor één zullen ze de rommelmarkt afschuimen. De rommelmarkt is vaak de enige hoop om dat ene ding te vinden waar je al zo lang op zoek naar bent. Ga op zoek naar een leuk hebbeding. Je
kan er veel bruikbare en nog nuttige stukken op de kop tikken. Onbevangen rondwandelen. Leuk toch, de zoektocht naar puur mooie dingen. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)