Inschrijvingen voor Zottegemse kerstmarkt gestart

Van vrijdag 2 tot en met vrijdag 30 december gaat het Zottegemse marktplein opnieuw omgetoverd worden tot een sfeervol kerstdorp. Zoals bij de vorige edities zal daarin een deel van de chalets weer opengehouden worden door permanente standhouders. De overige chalets zullen in het eerste, tweede en/of derde weekend van december kunnen uitgebaat worden door andere geïnteresseerde handelaars of verenigingen. In principe is de verdeling 2/3 permanente en 1/3 niet-permanente uitbatingen maar afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan deze regeling aangepast worden.

Voor een permanente chalet bedraagt het huurgeld voor de hele periode 420 euro (+ 210 euro waarborg) incl. elektriciteit en water. Voor een niet-permanente chalet is het gebruikstarief, ook telkens elektriciteit en water inbegrepen, 240 euro (+ 120 euro waarborg) voor een verkoopstand met consumptie ter plaatse en 120 euro (+ 60 euro waarborg) voor een stand zonder consumptie ter plaatse. Aanvragen voor deelname aan de kerstmarkt – zowel voor een permanente als voor een niet-permanente uitbating – kunnen alleen door middel van het online aanvraagformulier dat via Zottegem.be/aanvraagformulier-kerstmarkt terug te vinden is (dus niet per e-mail). Nadat het kerstmarktreglement maandag ll. in de gemeenteraad op tafel werd gelegd, startte gisteren dinsdag de inschrijvingstermijn en die loopt nog tot maandag 14 november om 10 uur. Het volledige kerstmarktreglement kan geraadpleegd worden via Zottegem.be/kerstmarktreglement.