OCMW steunt opvanggezinnen

Eenmalige premie van 500 euro

Opvanggezinnen die aangesloten zijn bij het OCMW van Oosterzele krijgen een eenmalige premie van 500 euro per opvanglocatie. Daarmee ondersteunt het lokaal bestuur hen om de hoge energiekosten op te vangen.

‘Het comfort en de gezondheid van kinderen moet altijd bewaakt blijven, zowel in de thuissituatie als in hun opvanggezin’ stelt schepen Els De Turck. ‘Dat garanderen is een zware financiële uitdaging voor onze opvanggezinnen in tijden waarin energie erg veel kost. Daarom ondersteunen we die gezinnen om een goede opvang mogelijk te maken. Tijdens de zitting van 18 oktober 2022 besliste de OCMW-raad om per opvanggezin een eenmalige premie van 500 euro te geven. In totaal zijn 5 gezinnen aangesloten bij het OCMW. (mvdv, foto’s ddl)