Merelbeke, KLEINVEE TENTOONSTELLING 2022

PROVINCIALE WEDSTRIJDEN OOST-VLAANDEREN

Onze jaarlijkse kleinveetentoonstelling die traditiegetrouw plaatsvindt tijdens het vierde weekend van oktober in de gemeentehallen te Merelbeke. Intussen zijn we alweer toe aan de 23e editie die ook dit jaar de provinciale wedstrijden van Oost-Vlaanderen huisvest, er waren voor de keuring zo een 1238 dieren te bewonderen. De leerlingen van de Tuinbouwschool te Melle droegen dit jaar terug hun steentje bij voor de opbouw van de tentoonstelling.

Het Neerhof Werk van den Akker-Land van Aalst is een culturele vereniging die zich inzet voor de promotie van alle neerhofdieren gaande van hoenders, krielen, sierduiven, parkvogels, watervogels tot konijnen en cavia’s. Zij heeft verder ook interesse voor een brede waaier van andere huisdieren
en zij verenigt in die zin alle liefhebbers van boerderijdieren in het algemeen en van de kleinveerassen uit voornoemde groepen in het bijzonder.

PROVINCIALE EN REEKSKAMPIOENEN

Raes Liliane (KONIJNEN) Nederlandse hangoordwerg
Pessemier Sarah (CAVIA’S) Engels Gekruind, tan state
De Cloet Johan (DUIVEN) Engelse Modena gazzi, blauw bronsgeband
De Backer Benjamin (HOENDERS) Brahma, meerzomig patrijs
Lavrijsen Jan (KRIELEN) Grubbe baardkriel, parelgrijs
Marynissen Tinneke (PARKVOGELS) Lady Amherstfazant
Van Cauwenberge Aaron (WATERVOGELS) Eend van Vorst, zwart