Kunst en creativiteit ten top in WZC Kartuizerhof.

Op donderdag 28/10/2022 werd door Burgemeester Jurgen Soetens en Schepen van Cultuur Katelijne Scheirlinckx in het Vulpia woonzorgcentrum Kartuizerhof te Lierde een tentoonstelling geopend met boetseer- en schilderwerkjes van de Crea-werkgroep van de bewoners. Deze wordt geflankeerd door creaties van keramiste Els Van Heddegem (Keramiekatelier Elspresso), werken van fotograaf Guy Van Simpsen en foto’s en poezie van Lierdes dorpsdichter Gaby De Smyter.

Niet enkel aan het onthaal en in de gangen zijn deze kunstwerkjes te bewonderen want voor de eerste maal werd er ook in de tuin van het woonzorgcentrum een beeldhouwwerk tentoongesteld. Dit werk is van de hand van de uit Brugge afkomstige, doch momenteel in Deftinge wonende, beeldhouwer Renaat Verleye. “Het stille koor” stond als onderdeel van de “bizarkunstroute 2022” voorheen opgesteld op het kerkhof van Zarlardinge.

Zowel de tentoonstelling als het beeld in de tuin zijn de moeite waard om eens te gaan bekijken. Indien interesse kan je dit tot medio december zowel in de week als het weekend doen daar het onthaal en de tuin van WZC Kartuizerhof van ’s morgens tot ’s avonds toegankelijk zijn.