Alain Remue spreekt over zoektocht naar vermiste personen

Neos Oosterzele pakt uit met boeiende voordracht

Neos Oosterzele blijft een uitgebreide waaier aan culturele activiteiten aanbieden die passen binnen jouw levensstijl en interessewereld. Neos Oosterzele nodigt je op donderdag 17 november om 14 u uit in het Parochiehuis De Rots, Marktplein 5 in Scheldewindeke. Alain Remue (Cel Vermiste Personen) komt spreken over de zoektocht naar vermiste personen. Alain Remue, al jarenlang diensthoofd van de Cel Vermiste Personen, bouwt naam en faam op met zijn opsporing van vermiste personen én het onderzoek naar onrustwekkende vermissingen en vermissingen van minderjarigen. Hij laat je kennis maken met de realiteit van zijn werk. We raden je de lezing ‘Achter de schermen van de Cel Vermiste Personen’ ten zeerste aan.
De ‘Cel Vermiste Personen’ is een onderdeel van de Belgische Federale Politie. De Cel is opgericht en in werking getreden tijdens de zaak ‘Dutroux’. Alain Remue geeft tijdens zijn lezing praktische voorbeelden uit vroegere dossiers. Je verneemt wat zijn opdrachten precies inhouden, hoe een onderzoek precies verloopt, welke middelen er ingezet worden,  anekdotes,…Hij krijgt veel te maken met verdwijningen. Je verneemt hoe de machine op gang wordt gezet om de vermiste snel op te sporen. Hoe komt men daar mee naar buiten? Wanneer verschijnt een opsporingsbericht,..en zo veel meer. Kortom, een lezing die je gewoon moet meemaken. Hij gaat na de lezing graag in op uw vragen. Interesse? Deelnemen kost 10 euro (leden) of 15 euro (niet – leden). En leuk meegenomen, koffie en gebak zijn inbegrepen. Inschrijven op rekeningnummer BE13 2900 3121 6439 van Neos Oosterzele voor 10 november 2022 met vermelding van naam en ‘Alain Remue’. Meer weten? Info: Danielle De Loor, 09 / 362 65 68, 0497 /48 92 09, danielle.deloor@telenet.be. (mvdv, ddl).