Merelbeeks college van burgemeester en schepenen verleent vergunning voor kringwinkel in Flora

Het college van burgemeester en schepenen keurde op 31 oktober de omgevingsvergunning van Atejee vzw voor de bouw van een nieuwe kringwinkel in Merelbeke goed. De kringwinkel komt er in de Hundelgemsesteenweg 202 in Flora. Daar worden een voormalige elektrozaak en een magazijn verbouwd en twee woningen afgebroken.

Voor het bestaand magazijn komt een nieuw gebouw met twee bouwlagen dat plaats zal bieden aan een winkel, kantoren en een ruimte voor het personeel. Tussen het oude en nieuwe gebouw wordt een laad- en loszone voorzien waar mensen oude spullen kunnen afzetten om een tweede leven te geven. De voorgrond van het perceel wordt ingericht als parkeerhaven met twee opritten zodat het verkeer op een veilige manier de site kan bereiken. Op het terrein wordt naast een autoparking voor bezoekers en personeel ook een fietsenstalling voor 20 fietsen gepland.

Schepen van Stedenbouw Pascal Rousseaux is tevreden dat er eindelijk een kringwinkel in Merelbeke kan komen. “Het college hoopt op een vlotte realisatie van de omgevingsvergunning en kijkt uit naar een goede samenwerking met Ateljee vzw.”

“Nu de omgevingsvergunning er is, kunnen we starten met de nodige werkzaamheden. De opening van de winkel is voorzien in het voorjaar 2024, wellicht in maart. Het team van de Kringwinkel werkt aan een origineel concept”, zegt Geert Deruyck, woordvoerder van de Kringwinkel Ateljee.