Goedkoper zwemmen voor Oosterzelenaars in Merelbeke en Wetteren

Oosterzele geeft sinds 2020 een tegemoetkoming aan inwoners die een jaarabonnement of meerbeurtenkaart kopen voor het zwembad in Zottegem. Vanaf 1 november kan je die tegemoetkoming ook krijgen om te zwemmen in Merelbeke en Wetteren.

 Oosterzele heeft geen openbaar zwembad. Toch wil de gemeente het zwemmen in de buurgemeentes stimuleren en faciliteren. Die zwembaden hebben een verschillend tarief voor inwoners en niet-inwoners. Sinds midden 2020 al kan een Oosterzelenaar die een beurtenkaart of jaarabonnement koopt in zwembad Bevegemse Vijvers in Zottegem het deel dat je als niet-inwoner extra betaalt terugkrijgen van de gemeente. Vanaf 1 november 2022 geldt dat ook voor de zwembaden ‘Ter Wallen’ in Merelbeke en ‘De Warande’ in Wetteren.

Schepen van sport Elsy De Wilde reageert: ’Oosterzele heeft geen eigen zwembad, maar we helpen onze zwemmende inwoners om hun sport tegen een goedkoper tarief te beoefenen. De uitbreiding naar andere zwembaden is een motivatie om opnieuw of wat vaker in het zwembad te duiken’.

De terugbetaling geldt voor meerbeurtenkaarten en jaarabonnementen en gebeurt op basis van het aankoopbewijs. Een inwoner kan maximaal 100 euro terugkrijgen. Wie een kaart of abonnement aankocht, moet de terugbetaling in hetzelfde jaar aanvragen. Dat kan met een formulier, te verkrijgen bij de Sportdienst in de Sportstraat of online via https://oosterzele.be/zwemmen.html.