Lekker snuisteren op rommelmarkt in Moortelbosstraat

Heerlijk om in tweedehandsspullen te snuffelen

De rommel- en brocantemarkt in de Moortelbosstraat, uitstekend georganiseerd door Nathalie De Geyter, startte in een wat mistig, fris weer, maar vrij snel verscheen er een zalig zonnetje. ‘Een goed idee om de straat af te sluiten, de kinderen konden ravotten, skaten,…ze vonden het ‘vree wijs’. Maandagmorgen 31 oktober, omstreeks 7 u, een voor een spreiden de deelnemende standhouders al vroeg hun koopwaar uit in de Moortelbosstraat. De echte ‘opkopers’ zijn er al snel als de kippen bij. Daarna kregen we gestaag bezoeker. In de namiddag was het gezellig keuvelen met de buren’, maakt Nathalie de balans op van de tweede editie van de rommelmarkt in de Moortelbosstraat.

Op de rommelmarkt: alles wat je maar kunt bedenken. Zeg maar een geordende chaos. Tien bewoners van de Moortelbosstraat grepen de kans om een stand op te trekken voor hun eigen deur. Altijd mooi om zien hoe mensen op zoek zijn naar een zeldzaam (collectie)stuk. Op de rommelmarkt kan je eigenlijk veel bruikbare spullen op de kop tikken. Voor een prikje. Velen blijven het heerlijk vinden om in de tweedehandspullen te snuffelen of gewoon rond te kuieren. Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Oude spullen hebben een ziel, ze zeggen veel over de tijd waarin ze ontworpen zijn. Velen blijven rommelmarkten afschuimen om spullen te vinden die ze graag een tweede leven gunnen. Naast een vrijhaven voor interessante koopjes werd ook deze rommelmarkt een sfeervolle traditie waarin schattenjagen, grabbelen en afdingen centraal stonden. Mooie dingen voor weinig geld.  Op zon’ rommel- en antiekmarkt  kan je op een ontspannen manier allerlei curiosa, waardevolle spullen, leuke hebbedingetjes op de kop tikken. Vaak is de regel, hoe volkser hoe beter. Je kon echte koopjes doen. Afdingen hoort er bij op zo’n tweedehandsstrooptocht. Vragen hoeveel iets kost en zeg hoeveel je wil geven. Ofwel is het goed, ofwel wordt een middenweg gezocht. Het blijft altijd mooi om zien, de koopjesjagers die verwoed op jacht gaan naar zeldzame (verzamel)stukken, antiek, toffe hebbedingetjes, speelgoed, curiosa,…Om echte koopjes te doen, moest je er natuurlijk vroeg bij zijn. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)