Aanrijding met vluchtmisdrijf. Schade aan wagen is aanzienlijk.

De zwarte wagen die Ariane Sterck aanreed

Idegem. Woensdag 3 november rond 19.15 uur werd Ariane Sterck op het kruispunt van de Driesstraat met de Bareelstraat brutaal aangereden door een jongeman, die haar wagen links wou inhalen. De jongeman stapte uit, maar nam daarna de benen. De man was in fout omdat hij Ariane inhaalde waar dit niet mocht. De schade aan de wagen is aanzienlijk. Ariane is op zoek naar getuigen.

Woensdag 3 november reed Ariane Sterck met haar wagen in de Driesstraat in de richting van het centrum van Idegem. Ze stond op het punt de Bareelstraat in te rijden, toen ze links door een zwarte wagen werd ingehaald. Door zijn bruusk manoeuvre botste hij tegen de wagen van Ariane. Daarbij raakte de jongeman de linker voorvleugel en de spiegel van haar wagen.

Vluchtmisdrijf
Ariane stapte uit haar wagen en ging richting de jongeman die haar aanreed. Ook hij stapte uit zijn auto. Ariane Sterck vroeg hem om samen de verzekeringspapieren op te maken, maar de man bedacht zich, stapte in zijn wagen en reed verder. De man was in fout omdat hij Ariane inhaalde waar dit niet mocht. Volgens het slachtoffer vluchtte de dader over het sas van Idegem richting Grimminge of Onkerzele.

Ariane kwam er met de schrik van af, maar bleef verbouwereerd achter. Intussen beseft ze dat het erger kon: ‘Had ik iets vroeger in de Bareelstraat ingedraaid, dan had hij de jongeman zich met zijn wagen mij in de flank geraakt. Dan waren de gevolgen veel groter geweest. Ik ben er nog niet goed van dat hij er zo mee weg kan.’  De schade aan haar wagen is groot. ‘Ik zit aan €3000 kosten. Als de dader niet gevonden wordt, dan mag ik alles uit eigen zak betalen’, laat het slachtoffer weten.

De Politie kwam ter plaatse en maakte een proces-verbaal voor een verkeersongeval met stoffelijke schade op, met vluchtmisdrijf als verzwarende omstandigheid. Ariane Sterck vraagt om uit te kijken naar een zwarte wagen. Daar het donker was en Ariane te ver stond, kon ze maar een deel van zijn nummerplaat aflezen. Zijn nummerplaat begon met 1-VSN…

Wie meer informatie kan verstrekken, kan contact opnemen met Ariane Sterck via haar Facebookpagina of met de politie van Geraardsbergen/Lierde.

Julien Borremans