Brons voor Xaydee Van Sinaey op Europees Kampioenschap veldrijden

Schendelbeke/Namen. Tijdens het Europees Kampioenschap veldrijden behaalde Xaydee Van Sinaey bij de junioren een bronzen medaille. De jonge belofte uit Schendelbeke ging de hele race goed mee, maar moest op het klimparcours de Nederlandse Lauren Molengraaf en de Italiaanse Valentina Corvi laten voorgaan. De koers begon bliksemsnel. Pas in de tweede ronde sloten de Nederlandse topfavoriet Molengraaf en Xaydee Van Sinaey aan bij de kopgroep van twee, waar de Italiaanse Corvi en de Britse Cat deel van uitmaakten. In de voorlaatste ronde schakelde de Nederlandse kampioene een versnelling hoger. Enkel Corvi en Van Sinaey konden nog volgen. Met z’n drieën fietsten de drie dames de slotronde in. Enkel Corvi kon het tempo nog volgen. In de laatste meters maakte de Nederlandse Molengraaf het verschil en kwam solo over de finishlijn. Xaydee Van Sinaey eindigde knap derde op 14 seconden en veroverde daarmee de bronzen medaille.

Julien Borremans